Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Meg kéne engednem hogy koffein...

Meg kéne engednem hogy koffeinnel éljen?

Figyelt kérdés
A 14éves lányom állandóan cappuccinot akar inni. Valamennyire megértem mert mindennap 60km-eket utazik és vizilabdázik. Fáradtan ér haza és szeretne tanulni és mielőtt hozá állna mindig cappuccinózni akar. Imádja a kávé illatát és már a kakaó sem felel meg. Egészségtelennek tartom hogy koffeint "igyon". megengedhetném neki?
2011. márc. 31. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a cappuchino nem olyan nagy baj,sőt,még a tejeskávé sem.Ha belegondolsz,a teában is elég sok a koffein,mégis nagyon sokan isszák. Inkább igyon meg egy nagy pohár tejeskávét,vagy cappuchino-t,mint azokat a szenny energiaitalokat,amik tele vannak cukorral meg mindenféle mű dologgal...
2011. márc. 31. 18:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy cappuccinóban kevesebb a koffein, mint egy pohár zöld teában. :)

Ha tejjel készül, akkor nagyon finom is, ahogy a tejeskávé is.

Arra figyelj, hogy ha este nem tud elaludni, akkor meg kell vele beszélni, hogy nem ez a járható út.

A buszon nem tud tanulni?

Leckét írni nem lehet, de én sokat tanultam utazás közben, mire hazaértem, már csak az írásbelit kellett megcsinálni. Mindig jó tanuló voltam.

2011. márc. 31. 18:43
 3/10 anonim ***** válasza:

cirkónia kávé...öntsd ki a zcsiból,és ne látszik hogy koffeinmentes...

kávét iszik és mégsem...

a tudatra hat:)

(ezt nevezik kegyes hazugságnak)

de egy capuccsinótól se lesz baja naponta

2011. márc. 31. 18:51
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

Ha bolti, zacsis kapucsínó, akkor jobban aggódnék, hogy valami porított döglött egeret iszik, mint a koffein miatt. Túl sok baja nem lesz, bár ha ennyire fáradt és kimerült, inkább megfontolnám a kolit vagy egy közelebbi sulit, mert a legszebb éveit rontja el.

Amúgy akkoriban én is oda voltam érte, meg tesóm is, szüleink kávéznak mióta az eszemet tudom (vagyis igazából már jóval előttünk is :D), úgyhogy ettől felnőttebbnek éreztem magam.És tényleg sokkal jobb, mintha napi szinten tolná az energiaitalokat, csak mert az olyan menő, miközben nem fogják fel, hogy mennyire káros, főleg egy fiatal gyereknek.

Szerintem ha ti kávéztok, nyugodtan csinálhatsz neki tejesávét, kevés rendes, főzött kávé, sok meleg tej, cukor, tejszín ízlés szerint. :D Semmi baja nem lesz tőle, bár azért délután 4után semmiképp nem javaslom, mert akkor lehet tényleg nem tud aludni tőle. (és ha már rossz szokás, én maradok a kávénál. Nem iszok, csak ritkán és nem dohányzom vagy drogozom. Nem sokkal jobb így? :D)

2011. márc. 31. 18:56
 5/10 anonim ***** válasza:

"kávét iszik és mégsem...

a tudatra hat:)

(ezt nevezik kegyes hazugságnak)"

Az íze a hatása sem olyan.

2011. márc. 31. 19:03
 6/10 anonim ***** válasza:
szerintem ha nem is naponta de heti 2-3 belefér. annyira nem vészes mennyiség!
2011. márc. 31. 19:03
 7/10 anonim ***** válasza:

"azért délután 4után semmiképp nem javaslom, mert akkor lehet tényleg nem tud aludni tőle."

Ez nem mindenkinél így van! Én ha éjfélkor iszom kávét akkor is bevágom a szundit csakúgy durran!

2011. márc. 31. 19:10
 8/10 anonim ***** válasza:
a kapucsínóban tizedannyi koffein van, mint a kávéban, olvasd el az összetételét a zacsin. ha ennyire le van terhelve szegény, nem csoda, hogy kis élénkülésre vágyik. örülj neki, hogy nem kávézni akar. azt pl hogy tiltanád meg neki, hogy a suliban található automatából vegyen egy krémes-habos-csokis cappuccino-t? sztem nincs értelme ilyesmit tiltani, mert annál jobban vágyik majd rá és simán ki tud téged 'cselezni'.
2011. márc. 31. 19:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Az összes tini literszámra issza az energiaitalokat, ami kb folyékony méreg. Ha a lányod egyelőre nem él velük, akkor tedd össze érte a kezed, és engedd, hogy igyon kávét, mert különben az okos társai rászoktatják erre :(((
2011. ápr. 1. 08:56
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.
2011. ápr. 3. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!