Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért vagyok ennyire sajtfüggő?

Miért vagyok ennyire sajtfüggő?

Figyelt kérdés
Egyszerűen sajtfüggő vagyok. Mindig minden körülmények között meg tudok ennyi akármennyi sajtot. Kéksajtot, brie-t, camembert, mozarella, parmezán, trappista, feta sajt, karaván sajt, edámi, akármennyit ha elkezdem nem tudom abbahagyni még még kell, és ha veszünk drágán valami kéksajtot ami ilyen vaj állagú meg brie-t is nagyon drágán én rögtön felfalom , akkor a kedvenc csipszem is sajtos, a pizzát is mindig négysajtosan eszen és akkor ne ebszéljünk a sajtszószos tésztáról, a rántott sajtról, sajtos szendvics, mindent sajttal és kb 5 perc alatt meg tudok enni egy tihanyi camembert vagy egy csomag szeletelt sajtot.. miért van ez? ez azért rossz mert a fogyókúra mellett olyan ez nekem mint a csoki.
2011. márc. 24. 21:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia! :-)

Valószínűleg valamilyen tápanyaghiányod lehet, ami miatt kívánod nagyon ezt a fajta tejterméket. Pl. kalcium.

Ha régóta tart, akkor szedj kalciumtablettát vagy valamilyen jó minőségű vitaminkészítményt, amelyben vannak vitaminok és ásványi anyagok is.

Ha nem régóta, akkor várj még, mert lehet, hogy a szervezetet "megelégeli". Nálam is volt ilyen pár fajta ételnél, de mindegyik elmúlt.

2011. márc. 24. 21:27
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálam is volt hasonlo hogy hoszabb távon ettem valamit és utána már nem kellett.3 tükörtojás suli után vagy a mákos rétes,de napo szinten mkindkettő nagyon sok ideig és utána egyszercsak besokaltam vele.AMúgy én csokival vagyok így ahogy te a sajtal.De én is imádom a sajtot minden mennyiségben és én is betudok pusszantani egy camembertet.
2011. márc. 24. 21:47
 3/11 csapacsupa válasza:
2011. márc. 24. 22:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de én is! Én is! Már a felsorolásodtól megindult a nyálelválasztásom. :D
2011. márc. 24. 22:37
 5/11 anonim ***** válasza:
Megértelek, mintha én írtam volna a kérdést. Más étellel is vannak ilyen rövidebb-hosszabb ideig tartó "függőségeim" (tojás, erős paprika, sós mogyoró stb) de a sajtimádat nem akar múlni. A "csapacsupa" által linkelt infó elgondolkodtató...
2011. márc. 24. 22:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Kálcium hiányod van.
2011. márc. 24. 22:56
 7/11 anonim válasza:
Tudományos tény, hogy van valamilyen összetevője a sajtoknak, amely függővé tesz.
2011. márc. 24. 23:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Nyugi, én is ilyen vagyok. Íme a mai napi kajám, és ez nem csak egyszeri dolog, szinte naponta így alakul:

Reggeli: szendvics 1 zacskó mozzarellával

ebéd: 4 db grillcsirkeszárny egy 10 dkg-os camambert-tel

vacsi: 5 dkg gépsonka 5 szelet edami sajttal összetekerve

Csak ne lennének iylen drágák!!!

2011. márc. 25. 19:53
 9/11 egyszomorú válasza:
szerintem mert egyértelműn biztosan jó számodra szereted és persze nem rosz dolog ha megeszed azt mindenap
2011. márc. 27. 17:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem hiszem, h kálcium hiányod van, ( a hiányt 2 nap alatt bepótplod, ha minden étkezésed sajt formájánban van)de meglehet. Sokan vannak igy, ne parázz, a fontos az, h nem valami egészségtelen dolgot eszel egyfolytában, hanem az egyik legegészségesebb élelmiszert fogyasztod, és jól teszed! Ne félj a szervezeted, hálás ezért, csak azért ne túlozd nagyon el, mert meglehet, hogy meghízol egy hosszabb idö után.
2011. márc. 28. 08:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!