Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi igaz abból, hogy a geszteny...

Mi igaz abból, hogy a gesztenyepürét babbal tuningolják?

Figyelt kérdés
Városi legenda, vagy van valóságalapja? A gesztenyepüré gyanúsan olcsó a darabos gesztenyéhez képest.

2011. márc. 10. 13:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezelött jópár évvel dolgoztam cukrászdában és ott tényleg kevertek bele áttört babot.

A boltban kapható fagyasztott viszont tiszta gesztenyéböl van, mert a gyártás során csak nehézségeket okozna a kétféle alapanyag különféle feldolgozása.

2011. márc. 10. 13:22
 2/7 anonim ***** válasza:
11%
szerintem félreolvasta valaki... habbal (tejszínhabbal)
2011. márc. 10. 13:28
 3/7 kanóc ***** válasza:
100%

Hátha valaki nem ismeri:

abrakadabra

bab ragad habra

2011. márc. 10. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Azért mindig nézd meg , mert én mindig saját márkás terméket veszek az adott boltban. Na az egyik nagyon furcsa ízű volt így hát elolvastam 32% gesztenyét tartalmazott. A legtöbb azonban 72%os. Imádom üresen is. Mi babtortát szoktunk sütni , mindenki gesztenyének gondolta. Volt egy régi receptünk a neve: Hamis gesztenyés volt s képzeljétek abban meg főtt krumpli volt összedolgozva rummal stb. :-)
2011. márc. 10. 14:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Igaz!

Anyukám kászített már hamis gesztenyepürét babból.

Sőt, a káposztás tésztát is "hamisíthatod" karalábéból. ha azt reszeled, majd dinszteled meg, nem mondod meg,hoghy nem káposzta, hanem karalábé.

Van néhány ilyen konyhai trükk.

(A gesztenye relatíve eléggé drága, sokan rá vannak/voltak/lesznek szorulva ilyenekre.)

Üdv!

2011. márc. 10. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:

kászített=készített

bocsi :)

2011. márc. 10. 14:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi skacok
2011. márc. 11. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!