Miért nem csípős már a csípőspaprikás Medve sajt?
Jó reggelt itt a tej:))) Én is csípőspárti vagyok, sőt,a kifejezetten erőset szeretem.
a múltkor leírtam, hogy cicakuki paprikát teszünk utólag a kajába, de magyarul írtam, és fönnakadtam a trágárságszűrőn:)))
megyünk csípőskolbászt kóstolni!
üdv-e-
igen, Európa, csak a cukrozott habosított pépesített bébikajákat árulja. Még a szerencsi csokiban is duplacukor van már. Egyszerűen nincs ehető étel a polcokon.
Szerintem az az oka, hogy jórészt Megveszi a gyárat, hozza a technológiát. Még lájtabb, még habosabb, rágni nem kell, íze nincs, csak ízfokozó-íz.
nem magyar hanem európai forgalmazók, termelők cuccai.
10:47
A csípőspaprika nem zsíros. Az már más kérdés, hogy a tradicionális magyar konyhához hogy viszonyulsz. A medvesajt sem zsírosabb annál, amit egy kenhető sajttól elvárnánk. Nem a zsírosságáról volt szó, hanem az erejéről. A klassz darált csípős pirospaprika régóta kapható magyar termék, és kiváló fűszer. Magyaros kajákhoz is jó, meg máshoz is. Szeretem, ezért zavar, hogy egyre nehezebben találok. Helyette a herélt ízesítésűek sorakoznak a pulton. A mexikói csípőspaprikával semmi bajom, az is kiváló, csak drágább, és azokban a boltokban, ahol nem találtam a csípős magyart, ott mexikói sem volt.
Itt nem szokás mellet verni, h. én ilyen meg olyan iskolát is végeztem, de most kicsit nézzétek nekem el, szóval szakács szakoktató az egyik végzettségem, ezért mondom, hogy a magyar konyha nem zsíros és ugyan nem 6 hónapos kortól, de nem is túl nehéz.
K. egyszerű az egész, amennyi zsíradékot használnak a főzés-sütéshez, annak 70%-át bele sem kell tenni, további felét pedig utólag illetve köben lehet elönteni lehalászni, és sajnos általában ki is kell önteni.
A húsok közül a legjobb a nem hájas disznócomb-dió, netán karaj. A sok fokhagyma-hagyma természetes glutamát és mikroelem tartalmával a szükséges só mennyiségét a felére veszi vissza, (ételízesítő helyett, lestyánnal) a só egy része lehet káliumklorid, és Mg-citrát-a végén sózva.
Nem muszáj a kruplit megmaradt zsír felszívónak használni, és a köret fele lehet zöldség is. Van teljes kiőrlésü liszt -nokedli-kenyér, rozsliszt is rántás helyett, meg tejfölös habarás.
Az erős fűszerek, akármit károg bárki, nem károsak, SŐT, az erős parika kivonat-olaját USa-ban kapszulázzák, és !gyomorfekélyesek szedik!, mert tágítja a gyomor ereit.
A mexikói paprika a chili, köze kevés az Európai paprikához, mert a chili szimplán csak erős, de nincs mellékes paprikaíze.
Szóval az egészséges magyaros főzés csak odafigyelés, tanulás dolga.
Bocs h. kicsit offtopic voltam. Sziasztok.
azt a régi kockasajtot szeretném visszakapni, ami márványosan tört. Nem ezt a lájt, kencés vacakot!
Van még olyan kockasajt? Ami nem "folyékony"?
És a csípőspaprikásat is szeretném, de ne ilyen nyúlósan, hanem olyan törősen! Paprikadarabokkal.
Őrölt paprikát kizárólag termelőtől!
Abban nincs téglapor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!