Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem csípős már a csípősp...

Miért nem csípős már a csípőspaprikás Medve sajt?

Figyelt kérdés
Én mostanában lettem rá figyelmes, hogy már egyáltalán nem is csípős az íze, pedig emlékszem régen még egészen pikáns, enyhén csípős volt az íze! Nagyon sajnálom, mert régen ezért volt a kedvenc Medve sajtom. Miért kellett megváltoztatni az ízét, hogy a finnyásabb nyelvűek is megvegyék, és miért nem csak simán paprikás a neve, ha nem is csíp?!
2011. febr. 20. 18:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Jó reggelt itt a tej:))) Én is csípőspárti vagyok, sőt,a kifejezetten erőset szeretem.

a múltkor leírtam, hogy cicakuki paprikát teszünk utólag a kajába, de magyarul írtam, és fönnakadtam a trágárságszűrőn:)))

megyünk csípőskolbászt kóstolni!

üdv-e-

2011. febr. 21. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:

igen, Európa, csak a cukrozott habosított pépesített bébikajákat árulja. Még a szerencsi csokiban is duplacukor van már. Egyszerűen nincs ehető étel a polcokon.

Szerintem az az oka, hogy jórészt Megveszi a gyárat, hozza a technológiát. Még lájtabb, még habosabb, rágni nem kell, íze nincs, csak ízfokozó-íz.

nem magyar hanem európai forgalmazók, termelők cuccai.

2011. febr. 21. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
96%
menjetek el a corába és ott a nemzetközi kaják sorában keressétek a mexikói polcot... na ott találtok csípőset bőven:) én is onnan szerzem be az ilyen dolgokat mindig.
2011. febr. 21. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
96%
jó, de én szeretném visszakapni az ehető, megfizethető, elérhető MAGYAR kajákat. Ha lehetne kérni!
2011. febr. 21. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
ja oké, bocsi akkor nem egyről beszélünk, mert én meg az ilyen zsíros-magyaros dolgokat nem szeretem, még ha csípősek is.
2011. febr. 21. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

10:47

A csípőspaprika nem zsíros. Az már más kérdés, hogy a tradicionális magyar konyhához hogy viszonyulsz. A medvesajt sem zsírosabb annál, amit egy kenhető sajttól elvárnánk. Nem a zsírosságáról volt szó, hanem az erejéről. A klassz darált csípős pirospaprika régóta kapható magyar termék, és kiváló fűszer. Magyaros kajákhoz is jó, meg máshoz is. Szeretem, ezért zavar, hogy egyre nehezebben találok. Helyette a herélt ízesítésűek sorakoznak a pulton. A mexikói csípőspaprikával semmi bajom, az is kiváló, csak drágább, és azokban a boltokban, ahol nem találtam a csípős magyart, ott mexikói sem volt.

2011. febr. 21. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Itt nem szokás mellet verni, h. én ilyen meg olyan iskolát is végeztem, de most kicsit nézzétek nekem el, szóval szakács szakoktató az egyik végzettségem, ezért mondom, hogy a magyar konyha nem zsíros és ugyan nem 6 hónapos kortól, de nem is túl nehéz.

K. egyszerű az egész, amennyi zsíradékot használnak a főzés-sütéshez, annak 70%-át bele sem kell tenni, további felét pedig utólag illetve köben lehet elönteni lehalászni, és sajnos általában ki is kell önteni.

A húsok közül a legjobb a nem hájas disznócomb-dió, netán karaj. A sok fokhagyma-hagyma természetes glutamát és mikroelem tartalmával a szükséges só mennyiségét a felére veszi vissza, (ételízesítő helyett, lestyánnal) a só egy része lehet káliumklorid, és Mg-citrát-a végén sózva.

Nem muszáj a kruplit megmaradt zsír felszívónak használni, és a köret fele lehet zöldség is. Van teljes kiőrlésü liszt -nokedli-kenyér, rozsliszt is rántás helyett, meg tejfölös habarás.

Az erős fűszerek, akármit károg bárki, nem károsak, SŐT, az erős parika kivonat-olaját USa-ban kapszulázzák, és !gyomorfekélyesek szedik!, mert tágítja a gyomor ereit.

A mexikói paprika a chili, köze kevés az Európai paprikához, mert a chili szimplán csak erős, de nincs mellékes paprikaíze.

Szóval az egészséges magyaros főzés csak odafigyelés, tanulás dolga.

Bocs h. kicsit offtopic voltam. Sziasztok.

2011. febr. 21. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

azt a régi kockasajtot szeretném visszakapni, ami márványosan tört. Nem ezt a lájt, kencés vacakot!

Van még olyan kockasajt? Ami nem "folyékony"?

És a csípőspaprikásat is szeretném, de ne ilyen nyúlósan, hanem olyan törősen! Paprikadarabokkal.

2011. febr. 21. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Őrölt paprikát kizárólag termelőtől!

Abban nincs téglapor.

2011. febr. 21. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 doboszoli ***** válasza:
100%

Ma 05:58

Állok elébe!

2011. febr. 21. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!