Miért nem csípős már a csípőspaprikás Medve sajt?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jó reggelt itt a tej:))) Én is csípőspárti vagyok, sőt,a kifejezetten erőset szeretem.
a múltkor leírtam, hogy cicakuki paprikát teszünk utólag a kajába, de magyarul írtam, és fönnakadtam a trágárságszűrőn:)))
megyünk csípőskolbászt kóstolni!
üdv-e-
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
igen, Európa, csak a cukrozott habosított pépesített bébikajákat árulja. Még a szerencsi csokiban is duplacukor van már. Egyszerűen nincs ehető étel a polcokon.
Szerintem az az oka, hogy jórészt Megveszi a gyárat, hozza a technológiát. Még lájtabb, még habosabb, rágni nem kell, íze nincs, csak ízfokozó-íz.
nem magyar hanem európai forgalmazók, termelők cuccai.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
10:47
A csípőspaprika nem zsíros. Az már más kérdés, hogy a tradicionális magyar konyhához hogy viszonyulsz. A medvesajt sem zsírosabb annál, amit egy kenhető sajttól elvárnánk. Nem a zsírosságáról volt szó, hanem az erejéről. A klassz darált csípős pirospaprika régóta kapható magyar termék, és kiváló fűszer. Magyaros kajákhoz is jó, meg máshoz is. Szeretem, ezért zavar, hogy egyre nehezebben találok. Helyette a herélt ízesítésűek sorakoznak a pulton. A mexikói csípőspaprikával semmi bajom, az is kiváló, csak drágább, és azokban a boltokban, ahol nem találtam a csípős magyart, ott mexikói sem volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Itt nem szokás mellet verni, h. én ilyen meg olyan iskolát is végeztem, de most kicsit nézzétek nekem el, szóval szakács szakoktató az egyik végzettségem, ezért mondom, hogy a magyar konyha nem zsíros és ugyan nem 6 hónapos kortól, de nem is túl nehéz.
K. egyszerű az egész, amennyi zsíradékot használnak a főzés-sütéshez, annak 70%-át bele sem kell tenni, további felét pedig utólag illetve köben lehet elönteni lehalászni, és sajnos általában ki is kell önteni.
A húsok közül a legjobb a nem hájas disznócomb-dió, netán karaj. A sok fokhagyma-hagyma természetes glutamát és mikroelem tartalmával a szükséges só mennyiségét a felére veszi vissza, (ételízesítő helyett, lestyánnal) a só egy része lehet káliumklorid, és Mg-citrát-a végén sózva.
Nem muszáj a kruplit megmaradt zsír felszívónak használni, és a köret fele lehet zöldség is. Van teljes kiőrlésü liszt -nokedli-kenyér, rozsliszt is rántás helyett, meg tejfölös habarás.
Az erős fűszerek, akármit károg bárki, nem károsak, SŐT, az erős parika kivonat-olaját USa-ban kapszulázzák, és !gyomorfekélyesek szedik!, mert tágítja a gyomor ereit.
A mexikói paprika a chili, köze kevés az Európai paprikához, mert a chili szimplán csak erős, de nincs mellékes paprikaíze.
Szóval az egészséges magyaros főzés csak odafigyelés, tanulás dolga.
Bocs h. kicsit offtopic voltam. Sziasztok.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
azt a régi kockasajtot szeretném visszakapni, ami márványosan tört. Nem ezt a lájt, kencés vacakot!
Van még olyan kockasajt? Ami nem "folyékony"?
És a csípőspaprikásat is szeretném, de ne ilyen nyúlósan, hanem olyan törősen! Paprikadarabokkal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Őrölt paprikát kizárólag termelőtől!
Abban nincs téglapor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!