Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell padlizsánkrémet...

Hogy kell padlizsánkrémet készíteni?

Figyelt kérdés
még sose csináltam, van pár recept de lépésről lépésre nincs nagyon leírva. két elég nagy darab van. köszönöm
2011. febr. 18. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Van egy pár módja. Az alap hogy hagymát és ha szereted fokhagymát fonnyasztasz olajon majd jöhet rá a darabolt padli egy kis bors,és lefedve puhára párolod.Utánna én botturmixal pürésítem, lehet vele egy szem paradicsomot is párolni. A krémbe tehetsz majonézt, mustárt, paradicsompürét is ízlés szerint. Egy kis lestyánt és borsikafüvet is szoktam tenni bele. Ezek szárított zacskós fűszerek bárhol kapni. A lestán olyasmi mint a petrezselyem csak lágyabb.
2011. febr. 18. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én így készítem: a padlizsán(oka)t lemosom, megtörlöm, egy késsel jó alaposan megszurkálom és egy alufóliával letakart sütőlapon (így nem kell annyit mosogatni) a sütőben, középső szinten, alsó+felső sütéssel, 200 fokon kb.30-40 percig sütöm. Akkor igazán jó, ha már nemcsak ráncos, aszott a héja, hanem itt-ott egy kicsit meg is kapja. Ha nagy a padlizsán, akkor hosszabb ideig kell sütni. Kiveszem és "kezelhető" hőmérsékletűre hűtöm, akkor hosszában felvágom és egy kanállal az egész belsejét egy tálba kaparom. Ha jól megsült, akkor nagyon könnyen leválik a bőréről. Adok hozzá egy közepes fej vöröshagymát nyersen, kockázva (lehet nagy kocka, utána úgyis jön a botmixer), 1-2 gerezd fokhagymát, egy teáskanál mustárt, őrölt feketeborsot, sót, majonézt. Az egészet botmixerrel pépesítem, kóstolás után kicsit utánaízesítem és kész. Lehűtve, pirítóssal vagy éppen friss kenyérrel, teával mennyei. Mi így szeretjük.
2011. febr. 18. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is így készítem általában.Megsütöm a padlizsánt.

Majonéz, vöröshagyma, pici fokhagyma,étolaj és só.

Jöhet a botmixer.

2011. febr. 18. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 ekeke ***** válasza:
Ha nem égeted meg (kívül) füstösre vasplatnin vagy gázlángon, nem is lesz rendes igazi íze.
2011. márc. 7. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!