Hogy kell padlizsánkrémet készíteni?
Figyelt kérdés
még sose csináltam, van pár recept de lépésről lépésre nincs nagyon leírva. két elég nagy darab van. köszönöm2011. febr. 18. 14:25
1/4 anonim válasza:
Van egy pár módja. Az alap hogy hagymát és ha szereted fokhagymát fonnyasztasz olajon majd jöhet rá a darabolt padli egy kis bors,és lefedve puhára párolod.Utánna én botturmixal pürésítem, lehet vele egy szem paradicsomot is párolni. A krémbe tehetsz majonézt, mustárt, paradicsompürét is ízlés szerint. Egy kis lestyánt és borsikafüvet is szoktam tenni bele. Ezek szárított zacskós fűszerek bárhol kapni. A lestán olyasmi mint a petrezselyem csak lágyabb.
2/4 anonim válasza:
Én így készítem: a padlizsán(oka)t lemosom, megtörlöm, egy késsel jó alaposan megszurkálom és egy alufóliával letakart sütőlapon (így nem kell annyit mosogatni) a sütőben, középső szinten, alsó+felső sütéssel, 200 fokon kb.30-40 percig sütöm. Akkor igazán jó, ha már nemcsak ráncos, aszott a héja, hanem itt-ott egy kicsit meg is kapja. Ha nagy a padlizsán, akkor hosszabb ideig kell sütni. Kiveszem és "kezelhető" hőmérsékletűre hűtöm, akkor hosszában felvágom és egy kanállal az egész belsejét egy tálba kaparom. Ha jól megsült, akkor nagyon könnyen leválik a bőréről. Adok hozzá egy közepes fej vöröshagymát nyersen, kockázva (lehet nagy kocka, utána úgyis jön a botmixer), 1-2 gerezd fokhagymát, egy teáskanál mustárt, őrölt feketeborsot, sót, majonézt. Az egészet botmixerrel pépesítem, kóstolás után kicsit utánaízesítem és kész. Lehűtve, pirítóssal vagy éppen friss kenyérrel, teával mennyei. Mi így szeretjük.
3/4 anonim válasza:
Én is így készítem általában.Megsütöm a padlizsánt.
Majonéz, vöröshagyma, pici fokhagyma,étolaj és só.
Jöhet a botmixer.
4/4 ekeke válasza:
Ha nem égeted meg (kívül) füstösre vasplatnin vagy gázlángon, nem is lesz rendes igazi íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!