Szeretnék padlizsánkrémet készíteni. Hogy süssem meg a padlizsánokat, hogy ne legyen keserű? Ti hogy készítitek?
Jól süsd át, akkor nem lesz keserű.
Én is sütőben szoktam, de az az igazi, ha sütőlapon, forgatva,úgy megvan neki az a füstös íze, úgy finomabb.
Szia!
Én így készítem és nagyon fincsi!
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
frissen darált bors
olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A padlizsánt karikázzuk fel és extra szűz olívaolajban mindkét oldalát süssük barnára. Itatós papírral távolítsuk el a felesleges olajat. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót. A fokhagymát reszeljük apróra vagy törjük pici darabokra, és turmixoljuk össze.
Libanoni barátnőmtől kaptam ezt a receptet, tegnap megcsináltam, és fantasztikusan finomra sikerült. Gondoltam, megosztom veletek.
Babaghannoush (az étel neve):
kb. 1/2 kg lila padlizsán
1/3 pohár tahini (szezámkrém)
3 evőkanálnyi olivaolaj (másfajta is jó, de nem annyira egészséges)
1 evőkanálnyi friss citromlé (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1-2 gerezd fokhagyma összenyomva (1 ducibb gerezd, vagy 2 vékonyabb)
só (ha a tahiniben van tengeri só, akkor már nem kell külön sózni)
frissen vágott petrezselyem a tetejére (helyette lehet apró kockákra vágott paradicsom vagy esetleg kapor is)
A sütőben meg kell sütni egészben a padlizsánt. Ha grilles sütőd van, akkor egész hamar elkészül, nem árt közben megfordítani. Amikor már "beesik" a héja tapintáskor, akkor készen van. Kicsit nem árt hagyni kihűlni, majd a külső héját leszedni, és bele a turmixgépbe. Hozzá a többi hozzávalót, és pillanatok alatt összekeverődik. A petrezselymet elég tálaláskor rászórni. Én tegnap lusta voltam vágni rá, és anélkül ettem, falafelt mártogatva beléje. A recept belefér a méregtelenítő diétába is, ebben az esetben akár salátaöntetnek lehet használni (talán kicsit felhígítanám), akár zellerszárat, hosszúkásra vágott nyers répát, stb. lehet bele mártogatni.
Eredetileg persze kőmozsárban nyomkodják össze a hozzávalókat, és nem turmixgépben, de így is nagyon egészséges és finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!