Eddig 2-3 befőttesüvegbe gyűjtöttem, de mit csináljak vele? Úgy tudom ez nem szabad a lefolyóba engedni, de a kukába sem rakhatom. vagy mégis?
2011. febr. 17. 13:59
1/9 anonim válasza:
mi az aknába szoktuk és onnan meg beleengedjük valamelyik vakondtúrásba:S
2011. febr. 17. 14:04
2/9 anonim válasza:
Ahogy Te, üvegbe, aztán a szeméttel a kukába. Hová máshová rakhatnám?
2011. febr. 17. 14:04
3/9 anonim válasza:
Én a wc-be szoktam, de ha nem olyan sok, akkor a lefolyóba.. Eddig nem lett semmi bajuk tőle.
2011. febr. 17. 14:08
4/9 poiu válasza:
Én ezzel gyújtok tábortüzet :-) Nejlonzacskóba papír vagy forgács, rá a használt olaj, kész a begyújtós. (Kályhában még nem próbáltam, vszínűleg kormozna.)
Az olaj egyébként - ha lassna is, de - lebomlik, csapba, vécébe inkább azért nem érdemes önteni, mert leülhet a cső falán, főleg ha nem jó az esése.
2011. febr. 17. 14:17
5/9 anonim válasza:
Kukába. Máshová nem tudod.
2011. febr. 17. 14:35
6/9 anonim válasza:
én beletöltöm az üres öblítős üvegbe vagy ha olyan lidl-s folyékony mosóporos "üvegem" van, akkor abba és ki a kukába, de van elrakva nekem is, pontosan a tábortüzes témákhoz, ha égetni kell a ramatyot az udvarom arra jó, vagy szalonna sütéskor nyáron
2011. febr. 17. 14:35
7/9 anonim válasza:
Nem öntöm ki. Ha spórolni szeretnél az olajjal, akkor használj étolajderítőt és hasznosítsd újra. Háztartási boltban lehet kapni, én Derolint használok. 4-500 Ft, és majd egy évig elég. Pár nap alatt az aljára leül az olajsár, a tetejéről le lehet önteni (vagy egy csővel leszívni) a tiszta olajat, amit aztán újra fel lehet használni.
Az olajsár aztán mehet a komposztba, vagy aki ezt nem tudja megoldani, veszélyes hulladék átvevőbe. Én kb. félévente szoktam elvinni az összegyűlt mennyiséget, addig egy használt öblítősflakonban gyűjtöm. Keress rá gugliban, nem bonyolult a használata, és ilyen étolajárak mellett súlyos ezreket lehet vele spórolni.
2011. febr. 17. 15:46
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 17. 20:38
9/9 anonim válasza:
Többnyire nekem sem képződik olyan,hogy használt olaj,mivel nagyon ritkán készítek bő olajban sült dolgokat. De,ha mégis, akkor azt egy sűrű teaszűrőn keresztül egy porcelán kicsi teáskancsóba.(max 2 dl)Ezt pedig,mivel nyilván csak egy alkalommal használtam és nem égettem el benne az ételt,simán fel tudom használni pld.hagymát dinsztelek benne,rántásokat készítek vele,palacsintát sütök stb,mindenre,amire az étolajat lehet. Egy valamit nem:mégegyszer nem sütök benne krumplit vagy rántott dolgokat.Tényleg rengeteget lehet így spórolni,de ez nem is feltétlenül spórolás,egyszerűen ésszerűség.A többször felhevített olaj -főleg,ami meg is égett-az valóban rákkeltő és egészségtelen.De ez nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!