Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az a farkaséhség, amikor csak...

Az a farkaséhség, amikor csak kívánod az ételt, vagy az, amikor tényleg éhes vagy - gyomorkorgás, üresség, éhségfájás, miegyéb?

Figyelt kérdés
*éhségfájásnak azt a meghatározhatatlan érzést hívom, amikor mondjuk nem ettem egész délelőtt, és az üresség miatt fáj a hasam
2011. febr. 3. 22:14
 1/8 anonim válasza:
Szerintem egyszerü hangulat fokozás :D
2011. febr. 3. 22:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez nem válasz a kérdésemre. Szerintem, nem is ide akartad ezt válaszolni.
2011. febr. 3. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Farkas éhes akkor vagy ha jó idelye nem ettél.
2011. febr. 3. 22:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

pedig jól írta az első! :D A "farkaséhes vagyok" az "éhes vagyok"-nak a felfokozott változata :-) Mikor nagyon de nagyon éhes vagy!

Amire te gondolsz, hogy az az érzés, mikor folyton kívánod az ételt, az a "farkasétvágy"!

2011. febr. 3. 23:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az éhségfájást nem kell idekeverni, mert az mást jelent:

Az különösen a vékonybélfekélyre jellemző fájdalom; a gyomor üressé válásakor jelentkezik és táplálékfelvételre megszűnik. Jelentkezhet gyomorfekélynél, valamint sok dohányzás és gyomorhurut következményeként is.

2011. febr. 3. 23:19
 6/8 anonim válasza:
A dohányzás önmagában is okozhatja? Nem feltétlenül fekély? Azért kérdezem mert pár napja fáj, és amúgy dohányzok elég sokat.
2011. febr. 4. 00:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A Farkaséhség eredhet lelki problémából, amikor is mint pótcselekvés jelenik meg, tehát bármilyen lelki behatás éri az embert rögtön eszik. Ha ez az evés azonnali önhánytatással jár, akkor az már bulimia. Tehát, aki farkaséhségben szenved, az akkor is esik, ha nem éhes, csak pótcselekszik.

HA akkor eszel sokat, amikor éhes vagy, és az éhségtől már fáj a hasad az csak gondatlanság, mert tönkre teszed a gyomrod a rendszertelenséggel. Egyébként ilyenkor vagy farkas éhes.

Ha valaki farkasétvágyú, az pedig sokszor sokat eszik.

De a google erre is ad magyarázatot, ha gondolod ott részletesebben leírnak mindent.

2011. febr. 4. 02:51
 8/8 A kérdező kommentje:

"éhségfájást nem kell idekeverni," Azt hittem, hogy ezt a szót én találtam ki.

Én az étel kívánásást olyan értelemben használom, hogy amikor nem vagy éhes, de jól esne megenni egy tábla csokit, egy tányér főzeléket satöbbi.

2011. febr. 4. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!