Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Túrógombóc formázása?

Túrógombóc formázása?

Figyelt kérdés

Hogy formázzátok a túrógombócot? Nekem vagy formázható a tésztája, és kemény lesz, vagy finom puha, de csak belekanalazni lehet a vizbe.

A másik dolog, amit nem értek, hogy mindg ugyanazt a receptet használom, és néha majdnem folyik, néha meg kökemény lesz, nem csak kicsit másabb, hanem tényleg valamelyik véglet.


A receptem:

500 g túró,

3 tojás,

150 g griz,

só, cukor


Fél óra pihentetés után kell fözni, piritott morzsával meg tejföllel tálalom.


Elöre is köszönöm a segitséget.


(Tejbegrizböl készült gombócot nem szeretnék késziteni, ilyen recepteket ne irjatok.


2011. jan. 25. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:
www.no-salty.hu, vagy www. mindmegette.hu oldalakat már nézted?
2011. jan. 25. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!


Én úgy formázom, hogy miután kikevertem, és a víz is forr, egy gombócot a kezemmel kigömbölygetek, és bele a vízbe. Ha túl puha (azaz főzés közben szétesik), akkor vetetek fel még vele grízt (esetleg lisztet).

Így mindig sikerül.

Amúgy azzal sincsen baj, ha szaggatod.

Sajna pontos receptet nem tudok, mert szemmértékre csinálom...de én 25 dkg túróhoz adok 2 tojást... Nem szokott kemény lenni.


Üdv!

2011. jan. 25. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, az elsönek: nem feltétlen más receptet keresek, hanem azt szeretném tudni, hogy mitöl lesz néha ilyen, néha meg olyan.


Ezen kivül az még a gondom, hogy amikor jó, akkor nem lehet formázni, mert túl puha "kigombócozni", ilyenkor mit csináltok? Mert amikor szépen lehet gömbölygetni, akkor meg túl kemény megföve.

2011. jan. 25. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Próbáld meg előzőleg a főzővízbe mártott teáskanállal kiszaggatni a gombócokat, azzal is tudsz aránylag gombóc formákat készíteni, még a tálban "pofozgatod" a kanállal, ha nem sikerül szépet kanalazni.

Az állaga biztosan függ a túró minőségétől, nedvességtartalmától is, én is járok így, pedig nagyrészt azonos márkájú túrót használok. Egyébként anyukám a tojás fehérjét habbá verve adja hozzá és nagyon finom, könnyű lesz, nekem ahhoz kicsi gyermek mellett nincs időm...

2011. jan. 25. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, akkor ezek szerint az normális, ha a finom állagú gombóc nem tökéletes alakú.
2011. jan. 26. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Cukrot és sót csak a főzővízbe tégy!

Azért írok egy receptet:0.5 kg túró,12 dkg búzadara,4 db tojásfehérje habbá verve.Ennyi!

Vizes kézzel formázd a gömböcöket!

2011. febr. 2. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, majd kipróbálom a receptedet is.
2011. febr. 3. 21:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!