Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Chilli ugyanaz lényegében...

A Chilli ugyanaz lényegében mint a magyar erős fűszerpaprika?

Figyelt kérdés
Vagy van valami különbség?
2011. jan. 23. 18:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%

A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:05

Megmondom drágám.

Mert lényegében ugyanaz. Ugyanonnan származik, ugyanabból a növényből lettek nemesítve.

Chilli-nek nevezett paprikából is van ugyanolyan ízű, méretű, erősségű, mint a magyar csípőspaprikából. Az ízük különböző, de mivel a rengeteg fajta chilli közt is nagy eltérések vannak ízben, emiatt sem lehet "kiközösíteni" a magyar paprikát a chillik közül.

Valamint összefüggésbe hoztad a csípősséggel, annak ellenére, hogy van olyan chilli paprika, ami kb. annyira csíp, mint a magyar tv paprika.

Ezenkívül, ha pl. mgkédreznél egy külföldi szakácsot, aki nem ismeri a nyelvünket, hogy mit minek hívunk, az alapanyagokat viszont ismeri, minden további nélkül chillinek hívná az erőspaprikánkat.

Tévedés ne essék, nem ugyanarról a növényről van szó, de a kérdés az volt, hogy lényegében ugyanaz e, és lényegében ugyanaz.

2011. jan. 24. 03:59
 12/14 anonim ***** válasza:

drágám, én írtam, hogy csak egy laikus vagyok,nem gondoltam volna, hogy szakértővel kell paprikapárbajt vívnom:))

le a kalappal a szakszerű és kimerítő kommentjeid előtt!!

azonban úgy tűnik, nemcsak a paprikák, hanem a Te nyelved is csípős:))

azért harag nincs, annyit nem ér az egész:)

legyen ma is szép a napotok!!

2011. jan. 24. 06:12
 13/14 anonim ***** válasza:

ui:de, ha már ilyen szakértő vagy, akkor azt sem kellett volna írnod, hogy "magyar paprika",mert azért azt tán én is tudom,és mások is, hogy bármennyire szeretnénk a paprikánkat hungarikumnak tekinteni be kell vallani, hogy a paprika eredendően nem magyar.

üdv-laikus nővér-

2011. jan. 24. 07:43
 14/14 anonim ***** válasza:
A chilli-paprika az chilli-paprika, a magyar pirospaprika pedig magyar pirospaprika, ami hungarikum. A puli is hungarikum, pedig az őse, a farkas nem az. Illetve a puli is kutya, meg a bernáthegyi is kutya, mégse keverjük össze őket.
2011. jan. 25. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!