A Chilli ugyanaz lényegében mint a magyar erős fűszerpaprika?
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:05
Megmondom drágám.
Mert lényegében ugyanaz. Ugyanonnan származik, ugyanabból a növényből lettek nemesítve.
Chilli-nek nevezett paprikából is van ugyanolyan ízű, méretű, erősségű, mint a magyar csípőspaprikából. Az ízük különböző, de mivel a rengeteg fajta chilli közt is nagy eltérések vannak ízben, emiatt sem lehet "kiközösíteni" a magyar paprikát a chillik közül.
Valamint összefüggésbe hoztad a csípősséggel, annak ellenére, hogy van olyan chilli paprika, ami kb. annyira csíp, mint a magyar tv paprika.
Ezenkívül, ha pl. mgkédreznél egy külföldi szakácsot, aki nem ismeri a nyelvünket, hogy mit minek hívunk, az alapanyagokat viszont ismeri, minden további nélkül chillinek hívná az erőspaprikánkat.
Tévedés ne essék, nem ugyanarról a növényről van szó, de a kérdés az volt, hogy lényegében ugyanaz e, és lényegében ugyanaz.
drágám, én írtam, hogy csak egy laikus vagyok,nem gondoltam volna, hogy szakértővel kell paprikapárbajt vívnom:))
le a kalappal a szakszerű és kimerítő kommentjeid előtt!!
azonban úgy tűnik, nemcsak a paprikák, hanem a Te nyelved is csípős:))
azért harag nincs, annyit nem ér az egész:)
legyen ma is szép a napotok!!
ui:de, ha már ilyen szakértő vagy, akkor azt sem kellett volna írnod, hogy "magyar paprika",mert azért azt tán én is tudom,és mások is, hogy bármennyire szeretnénk a paprikánkat hungarikumnak tekinteni be kell vallani, hogy a paprika eredendően nem magyar.
üdv-laikus nővér-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!