Van különbség a Xillit és a Nyírfacukor között?
Figyelt kérdés
Kiváncsi lennék, mert most már teljesen össze vagyok zavarodva... Ha jól értem az egyiket nyírfából, a másikat kukoricacsuhéból készítik... De ezen felül - hatásukban- különböznek valamiben egymástól?2011. jan. 22. 14:53
1/10 o.w.a. válasza:
Szia!
Én úgy tudom a kettő teljesen ugyanaz. Úgyértem a két különböző név ugyanazt a terméket jelöli.
2/10 anonim válasza:
Igen, ugyanaz mind a kettő. Egyébként egyikben sincs nyírfa, ez csak egy hagyományos elnevezés, mert eredetileg nyírfakéregből állították elő ezt az anyagot. Ma kukoricaszárból csinálják. Csak azt nem értem, hogy mitől 3000 Ft fél kiló.
3/10 o.w.a. válasza:
Hát igen, az árat azt én sem tudom mire vélni...
4/10 anonim válasza:
A kivételes élettani hatása miatt ilyen drága. Nagyon alacsony a glikémiás indexe és jóval alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a cukornak, viszont szinte pontosan ugyanúgy viselkedik, mint a cukor, magyarul tökéletes cukorpótló alternatíva cukorbetegeknek, fógyózóknak. ezért ilyen drága. egyébként 2500ért már be lehet szerezni kilóját, ha érdekel, linkelem. [amúgy tényleg nincs különbség a xilit, nyírfacukor, xukor stb termékek között, csak a forgalmazó, gyártó]
5/10 anonim válasza:
16.15: Valaminek az ára nem az élettani hatásától, hanem az előállítási és a terjesztési stb. költségétől kell hogy függjön alapvetően. A citromnak is nagyon jó az élettani hatása vagy a savanyú káposztának is, mégsem ilyen méregdrága. Valami más lehet itt a háttérben...
6/10 A kérdező kommentje:
Szerintem az lehet a háttérben, hogy manapság már mindent szétvegyszereznek, így egyszerűbb nagy mennyiségben, olcsón eladni, míg a xillitnél - ha egészségtudatos emberknek akarják eladni- egy 100%-os, természetes vegyületet kell előállítani, ami azért jóval drágább.
2011. jan. 28. 22:13
7/10 anonim válasza:
Épp nyírfacukor vadászatban vagyok.
Én azt találtam, hogy a Nyírfacukor nevű az pont kukoricából készül, míg pl. a Xilit és a Xukor vagy a Finn nyírfacukor meg tényleg nyírfából, ami azért jó, mert tuti nem génkezelt (mint ahogy előfordulhat a kukoricából készülteknél)...
Azért kilóját 2000 alatt is meg lehet már kapni:
8/10 anonim válasza:
Kösz a linkeket, ilyen "olcsón" máshol nem láttam. Én a Százados úti Herbaházban vettem legutóbb, ott 2000 Ft volt egy kiló. Ezeknél a webáruházaknál az a gond, hogy ha kiszállíttatod, akkor a szállítási költség már el is vitte az árnyereséget. Van ahol érte lehet menni, még ez a jobbik eset, de akkor is rámegy egy csomó idő, hogy a városban egyetlen helyen levő raktárból elhozd.
9/10 anonim válasza:
A 2000Ft/ kiló az már egész jó ár. És ha a közelben van, akkor már nem érdemes mást keresgélni, mert valóban sokkal olcsóbb már nem lesz, vagy mert utazni kell, vagy mert postaköltség van. Már csak 1-2száz forint különbség van. A lényeg, hogy nem 3600Ft/kiló. :) 2000-ig már jó árnak számít. Én a budai oldalt azért írtam, mert nekem azok vannak közel és azokra csaptam le. :) Biztos vannak pesti oldalon is olcsóbbak.
10/10 EagleHUN válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!