Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek SOK a NAPI 9 KÁVÉ?

Szerintetek SOK a NAPI 9 KÁVÉ?

Figyelt kérdés
Egy nyilászárós volt nemrég nálam és mondta hogy minden helyen megiszik egy kávét ahogy megy az országot járni és megkínálják 1-1 kávéval. Napi kb 9-et iszik meg. Nem túlzás ez?
2011. jan. 20. 10:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
40%
Én sosem ittam és nem is fogok kávézni, semmi baja a vérnyomásomnak....én ugyanis dolgozok;)
2011. jan. 20. 10:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ha 9 kávét meginna, már nem is lenne az élők sorában."

Az biztos, hogy nem sokáig fog élni, de én ismertem olyat, aki napi 20 csésze körül járt már, mire ráeszmélt, hogy változtatni kéne... Vannak érdekes emberek...

2011. jan. 20. 10:59
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, szívem szerint néha én is szívesen meginnék annyit, mert a 3-4 nem használ semmit.. csak én utálom a kávét.
2011. jan. 20. 11:13
 14/26 anonim válasza:
100%

Nekem anyósom iszik meg naponta 5-6 BöGRE (nem csésze)kávét. Igaz, most kicsit visszafogja magát, mert bizony gondok vannak a vérnyomásával, de lehet csak azért, mert mostanság sokat idegeskedik.

Én egy kévét iszom naponta, de azt is reggel kell innom, mert ha délután iszom, akkor még éjfélkor-egykor is nézem a plafont.

2011. jan. 20. 11:19
 15/26 anonim válasza:
100%
Sok, bár attól függ.. mert, ha 3in 1 et iszik akkor az nem sokat ér, de ha fekete főzős kávét akkor..............
2011. jan. 20. 11:46
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Én napi 1 max 2 kávét iszom. De ha valaki 3-4-et iszik egészségére ha alacsony a vérnyomása. Bár szerintem aki napi 5-6-ot vagy még többet, az azért issza mert unatkozik. Mint a cigis... ha otthon van többet szív el, mert mindig a kezébe kerül a doboz. A kávé is ilyen. Felesleges annyit kávé, csak pörgeti a szívet.
2011. jan. 20. 11:52
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
11:13 vagyok, amúgy én is bögrével szoktam inni, és általában 2 kanál kávét teszek bele.. de egyszerűen semmi hatása. :| Na mindegy, nem ez a kérdés..
2011. jan. 20. 11:57
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én reggel iszom meg 1 bögre kávét, ami 1,5 dl. Ettől már érzem, hogy kiugrik a szívem, mindig meg is fogadom, hogy többet nem iszom kávét. Noha más ember máshogy reagál az adagokra, de 9 kávé még akkor is sok, ha "csak" fél decisek a csészék. Az így is majdnem fél liter. Egy csésze kávé kb 100 mg koffeint tartalmaz, 9 csésze 900-at. A halálos adag 5-10 g szóval ettől nagyon messze vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy a túlterhelés miatt a már szív -és érrendszeri betegséggel küzdő ember nem fog meghalni.

A csákó nagyot akart mondani. hisz férfi. Én meg állandóan azt hallom a haveroktól, hogy múltkor 5 liter sört ivott meg, és alig érezte, miközben pontosan tudom, hogy már 3 sör után marhaságokat beszél és szédeleg. :)

2011. jan. 20. 11:59
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
hát nekem a maximum az napi 3. ha ennél többet innék akkor tuti kilennék :) napi 9 az rengeteg. nem hiszem hogy jót tesz az egészségnek.
2011. jan. 20. 12:05
 20/26 szilvo79 válasza:
100%
én ápolónő vagyok.volt 1 nap megittam 12-t,mégis élek.reggel eleve duplával indítok,a vérnyomásom is néha magas,de ez van.az sem mindegy milyen kávé.ennyivel simán el lehet lenni,bár nem tesz jót!
2011. jan. 20. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!