Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valaki rendelt már a pizzaboy-...

Valaki rendelt már a pizzaboy-tól? Ha igen, finom ott a pizza?

Figyelt kérdés

Pécs körül szeretnék pizzát rendelni, de lehetőleg vékony tásztásat és finomat. Mit ajánlanál? Honnan rendeljek?

Pizzaboyról tapasztalat?

köszi előre is!


2011. jan. 14. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
96%

Kérdem én: miért nem sütsz magadnak? A világ talán legegyszerűbb tésztája, olyanra csinálod, amilyenre csak szeretnéd, azt raksz rá, amit csak gondolsz...


Fogsz némi lisztet (két vékonytésztás, kb 20-30 centis pizzához fél kilónál egy kevéssel több), egy fél élesztőt belemorzsolsz, két-három-négy csipet só (ahogyan szereted, én pl van hogy négyet is rakok bele, mert imádom a sót), majd egy-két evőkanál olaj (esetleg több, ha a tészta gyúráskor ragad) végül annyi langyos víz, hogy egy kellemesen gyúrható, nem ragadós tészta legyen. Ha sok a víz, raksz még lisztet, amíg eléri a jó gyurma állagot. (Ha nagyon extrásítani akarod, lehet bele rakni kaport, fokhagymát és borsot, ha szereted). Meleg helyre rakod, vársz kb fél órát, addigra szépen megkel.


Aztán akkora részre vágod, amekkorát egyszerre tudsz sütni (én a fél kilónyi liszteset két részre szoktam, ez olyan középvastag pizza egy normális tepsiben), kinyújtod.


A szósz nagyon egyszerű, és sokkal finomabb: veszel két kicsi sűrített paradicsom konzervet (vagy egy nagyot :) ) belerakod lábos, egy kevés vízzel, hogy olyan kenőcsös legyen. Alágyújtasz, és 1; magad megszórod minden fűszerrel, amit gondolsz 2; veszel a boltban pizzafűszerkeveréket. Mind a kettő azt eredményezi, hogy a család és a szomszédság kb két percen belül a tűzhely körül fogja csorgatni a nyálát. Elhessegeted őket, majd a kulimász felét rákened a pizzára.


Aztán rápakolsz mindent, ami a kezed ügyébe esik, és pizzán szeretsz látni. (személy szerint a kedvencem a sonkás-kukoricás-új és lilahagymás-tarjás pizza, ez a kettő néha három napig is kitart :P ), majd rászórsz annyi sajtot, amennyit nem sajnálsz, begyújtod a sütőt olyan 160-180 fok közül, belököd a finomságot. Olyan 15-20 perc alatt maximum megsül. Ha a sütőd tud grillezni, akkor 2-3 percre rákapcsolod, és ugyanazt a gyönyörű barnás sajtszínt fogod elérni, mint a pizzás.


Kiveszed, felvágod, megkened tejföllel (opcionális, de próbáld ki. Isteni :) ), megégeted a szádat, majd élvezettel elmajszolod.


Az összes ráfordított összeg kb háromnegyede a pizzásnak, és az van rajta, amit akarsz, nem is beszélve az utolérhetetlen "én csináltam" élményről. És az egész művelet max egy óra a zacskó liszt kinyitásától az első harapásig :)

2011. jan. 14. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:

szia,én igen.

finom,de a tésztája vékony és néha picit kemény volt.de tényleg finom

2011. jan. 14. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi mind 2 választ!

1. válaszolónak, köszi a receptet, szoktam sütni pizzát de ez most olyan alkalom lesz, amikor nem fogok... De köszi!

2.-nak is köszönöm szépen a válaszát :)

2011. jan. 15. 12:18
 4/4 anonim válasza:
Eszedbe ne jusson enni ott bármit is!!!
2013. márc. 22. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!