Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az igazi méz besűrűsödik?

Az igazi méz besűrűsödik?

Figyelt kérdés

A hideg spejzben az Auchan-ban vásárolt méz folyékony maradt, a termelőtől vásárolt pedig teljesen bekristályosodott (sűrű, kemény lett).


Melyik lehet eredeti?


Ne is azt nézzük, hogy honnan származik, mert mindkettő lehet cukrozott.


2011. jan. 6. 19:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

""mert mindkettő lehet cukrozott"


Olyan méz nincs amiben nincs cukor!"


NEM UGYANAZ: cukrozott és tartalmaz cukrot!


A valódi méz ugyanis tartalmaz cukrot, de nem azért mert cukrozzák!

2011. jan. 6. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szóval akkor valamelyik igazi méz besűrűsödik, valamelyik pedig nem, de attól még az is igazi. A sűrű méz nagyon jó teába.
2011. jan. 6. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 doboszoli ***** válasza:

Sokáig úgy tudtam, hogy a kristályosodó méz a a répacukros etetés eredménye.

Méhész(mester) barátom, éppen a hetekben világosított fel, hogy a bekristályosodó az igazi, a jó minőségű. Meg is indokolta szakmailag, erre már nem emlékszem. Fogadjuk el tőle.

2011. jan. 7. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Én Sparos mézzel jártam így, azóta csakis termelői mézet veszek, ugyanis, ezek a bolti mézek lehetnek olyanok, hogy mézet cukorsziruppal kevernek. Attól olyan, amilyen. De árban is meglátszik, ami tiszta méz, az drágább.
2011. jan. 7. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:
... azért köszönöm :-)
2011. jan. 7. 08:32
 16/18 anonim ***** válasza:
A bolti, különösen az olcsóbb, valószínűleg vízzel fel van hígítva, így akár 2x annyit is el lehet belőle adni :((( és még így is nagyon drága!
2011. jan. 7. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Na az jó volt ! Méz gyár! Ha ha ha.... Nem gyár az anyám nyila! Hanem méznagykereskedő! Ugye ott meg kutyulnak ! A mézben valóban van cukor, bölcs megállapítás, de nem mindegy hogy milyen, répa, avagy nem répa?
2011. jan. 7. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 doboszoli ***** válasza:

Megint a méhészre hivatkozom.

Mindkettőt méhek készítik, csak a jót virágporból, a hamisat répacukor oldatból.

2011. jan. 7. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!