Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kávé is káros szenvedély?...

A kávé is káros szenvedély? Ugyanúgy lehet annak nevezni, mint a dohányzást és az alkoholizmust?

Figyelt kérdés

Fontos! Gyors, értelmes válasz kéne!

Köszönöm előre is!

15/L

2010. dec. 25. 16:02
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
igen
2010. dec. 25. 16:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha literszám vedeled a kávét, igen, káros.

Ha naponta egy-két csészével iszol, (nem "szirupot") nem. Ez függ a szervezetedtől is, mennyit ihatsz. Az alkohol is csak túlzott fogyasztás mellett káros, ellenben a dohányzással, ami egy slukk is káros.

2010. dec. 25. 16:10
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nem káros szenvedély, mert ha kávézol nem rongálod a magad és mások egészségét, nem teszed tönkre a családodat, és én még olyat se hallottam, hogy valaki belebetegedett, vagy belehalt volna a kávézásba!!!
2010. dec. 25. 16:12
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
az, és igen is van olyan aki így tette tönkre magát (a szervezetét)
2010. dec. 25. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Kategorikusan nem lehet annak nevezni. Először is nincs olyan káros hatása a szervezetre, mint a dohányzásnak, ivásnak.

Lehet szenvedélybetegségnek nevezni, mert sokan rutinszerűen kávéznak.

Én is kávézom, de nekem alacsony a vérnyomásom. Hihetetlen sokak számára, de orvosi javaslatra iszom a kávét. Lehetne gyógyszert szedni rá, de ott megvan a hozzászokás veszélye, és mindegyik gyógyszernek van mellékhatása. A kávét viszont akkor iszom, amikor érzem, hogy megy le a vérnyomásom, tehát nem úgy, mint a gyógyszert, napi x szemet. Ezzel ki van kerülve az időjárás változás miatti vérnyomás ingadozás. A rendszeres kávézásomat nem nevezném szenvedélybetegségnek, főleg nem károsnak.

A dohányzásnak, alkoholizmusnak nagyon sok egészségkárosító hatása van, ami a kávénál nincs. Természetesen lehetne kiváltani nagyon erős teával, de csak otthon. Ritkán fordul elő, hogy valahol olyan huzamos ideig kell tartózkodnom, hogy szükségem van egy kávéra. Azt bárhol tudok venni, teát, főleg nagyon erőset már nem.

2010. dec. 25. 16:16
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Bármi lehet káros, ha túlzásba viszed, viszont mértékkel lehet!!!
2010. dec. 25. 16:17
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Hát nem előnyös, de ha az alkoholt és a dohányzást tekinted káros szenvedélynek, akkor nem az. A fő baj vele a magas csersavtartalma, aminél fogva savasít. De hát ilyen alapon a legtöbb kaja, amit eszünk, szintén káros, mert a hús, a hal, a cukor, a kenyér- és tésztafélék is savasítanak.

Összefoglalva a kávé nem árt olyan direktbe, mint az alkohol és a cigi, de azért egy felesleges terhelést jelent ez is, jobb lenne nem fogyasztani.

2010. dec. 25. 16:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2010. dec. 25. 16:24
 9/10 anonim ***** válasza:
A kolegámnak megváltozik a viselkedése tőle. Az amúgy jámbor ember goromba lesz. Nekem is vigyáznom kell a kávéval, mert már volt úgy, hogy majdnem elsötétült elöttem a világ egy csésze kávé után. Nekem egy ismerősöm halt meg abban, hogy a túlzott kávéfogyasztás miatt szinte felrobbantak a hajszálerei. A kávé módjával viszont egészséges. Az alkohol is, de a cigi nem.
2010. dec. 26. 22:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs hozzászokva még a szervezeted, akkor felpörget ugye egy csésze kávé is. Gondolom ezt tudod. Idővel, amikor a szervezeted kezdi megszokni, hogy minden reggel(pl) kap egy csésze kávét, és megszokja a koffeinadagot. Akkor leszel idegbajos, ha nem jutsz hozzá, de nem dob fel különösebben már, csak jól esik. Netalántán csak megszokásból iszod reggel. Aztán rászoksz: iszol reggel, ebéd után, délután is egy kávét... Függőséget okoz ezek szerint.
2010. dec. 27. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!