Hogyan készítsek teát szárított, egész csipkebogyóból?
Figyelt kérdés
Próbáltam hideg vízben áztatással, de semmi íze sem lett...
Ti hogyan szoktátok?
2009. jan. 22. 15:53
1/2 anonim válasza:
Durvára aprítom (mozsár, kávédaráló) a bogyókat és forró, lobogó vízben főzöm 2 percig. Utána állni hagyom több órán át. Hideg vízzel a nagyon vékony levelű teaféléket lehet csak...
Már a kamillavirágzatnak is forrázás kell- de nem főzés!
Aminek fás szára is van, azt ettől a 2-3 perctől is tovább főzzed. A csipkebogyót azért nem szabad pár perctől tovább főzni, mert az összes sok C-vitamin tartalma elillan.
2/2 anonim válasza:
Langyos vízben kell áztatni egy éjszakán át. Ha forró vizet öntesz rá oda a C vitamin. :) Ezután (pl. reggel) egy géz darabon (vagy bármilyen textil darabon) szűrd át a szőrök miatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!