Passzolnak egymáshoz ezek az ételek? Vagy valami mást készítsek?
A barátomnak hamarosan itt a névnapja, és szeretném meglepni egy finom vacsival. A menü a következő lenne.
előétel: brokkolikrémleves füstölt sajttal és pirított kenyérkockákkal
főétel: lasagne
desszert: madártej vagy tiramisu
Illenek egymáshoz ezek az ételek? Másik kérdésem pedig (bár nem ide tartozik), hogy mivel még csak 2 hónapja ismerjük egymást, nem akarok semmi személyes ajándékot venni, nem is igazán ismerem még az ízlését, ezért gondoltam, hogy főzök valami finomat. Szóval szerintetek egy finom, meghitt vacsora elegendő meglepi? Vagy mégiscsak vegyek neki valami apróságot? Segítsetek, kérlek! Köszönöm!
25/N
Nekem tetszik a menü, én szívesen ennék nálad:)
Nem minden pasi szereti a zöld krémleveseket, szóval ezt valahogy puhatold ki. Az én párom a babgúlyást részesíti előnyben.
De ha még csak 2 hónapja vagytok együtt, és szereti ezeket, akkor nagyon el lesz kápráztatva. Szerintem nem kell nagyobb ajándék.
Szereti a krémleveseket, bár a babgulyást is imádja. :)
De azt pont múlt hétvégén főztem neki, hétfőn fogyott el. Ezért gondoltam valami könnyű kis levesre, ami picit különlegesebb is.
Köszönöm, hogy válaszoltál, akkor jó lesz így. Az ajándékon még mindig töröm a fejem, mert mégiscsak nem ciki üres kézzel felköszönteni őt? De fogalmam sincs, a vacsin kívül mivel lephetném meg őt. Vagy tényleg elég csak a vacsi? Jaj... nyugtassatok meg, rég voltam már ilyen helyzetben, tanácstalan vagyok.
Brokkolikrémleves elég rizikós, sokan nem szeretik, pl, én sem. :-) Kérdezd ki milyen leveseket szeret.
Ha a lasagne paradicsomos, akkor a madártej szerintem nem jó utána, okozhat egy kis hasmenést.
Szerintem 2 hónap után elég a vacsora is.
Második válaszoló, neked is köszönöm! Igen, én is a madártej felé hajlok inkább. A lasagne után talán könnyebb desszert, mint a tiramisu.
Közös képünk még nincs, ezért az kilőve.
Én vennék neki ajándékot. Egy cd-t vagy egy könyvet, ha szereti a teát, akkor teaházból valamit. És rosszul esne, ha hasonló helyzetben én nem kapnék semmit.
34N
Ha nem ismered az ízlését és nem tudom minek örülne, akkor nagyon nehéz még apróságot is venni.
Ha édesszájú, esetleg örülne valami finom desszertnek, vagy ha szereti a bort, akkor valamilyen márkás bor is megfelelő szerintem 2 hónapi ismeretség után.
szerintem tökéletes ez a menüsor, én viszont a tiramisut
venném elő desszertnek.annyit tudok, hogy a pasik imádják a mi családunkban kortól függetlenül.
és az is csúszik, húsos tészta után.
ajándéknak talán egy finom bor is megtenné,vagy egy üveg pezsgő, amit akár együtt is elfogyaszthatnátok.
Kellemes estét:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!