Miért egészségesebbek a főzelékek mint más ételek?
Ez pont nem igaz. A zöldségek szarrá vannak főzve, a vitaminok lebomlanak, a lisztes rántás meg habarás meg csak ront rajta. (Az étkezési keményítő is.)
Azért ajánlják a gyerekeknek, mert könnyen emészthetőek, és sok bennük a rost (ha növényből van, nem tömény liszt). A liszt viszont növeli a kalóriatartalmat, ez a kisgyerekeknél fontos. De sokkal értékesebb lenne, ha a gyerekek és a felnőttek is párolt formában ennék a zöldségeket.
A másodikkal értek egyet. A sz.rrá főzött zöldség lisztes habarással, vagy rántással együtt minden csak nem egészséges.
Az angolos főzelékekre viszont igaz. Ők nem sűrítik, csak párolják a zöldségeket, és vajat olvasztanak rá.
1. A zöldségfogyasztás emésztést segítő.
2. Valahol a petrezselyem gyökerét hívják zöldségnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!