Hogyan kell csinálni a mézes diót?
Figyelt kérdés
Annyi mindent olvastam már, hogy először bele kell tenni az üvegbe a diót, mazsolát és utána beleönteni a mézet, de olyat is olvastam, hogy minden réteg után kell a mézet. Aztán olyat is, hogy ha készen van, akkor pár percre forró vízbe kell állítani. Vagy mielőtt beleöntöm az üvegbe a mézet, előtte fel kell melegíteni. Na most akkor hogyan? Szépen szeretném csinálni, hogy ne legyen buborékos. Egyébként egy réteg diót teszek bele, aztán mazsolát, és aszalt vörös áfonyát. Ez így finom lesz? Még sose csináltam ilyet.2010. dec. 9. 10:49
1/6 anonim válasza:
bármelyik jó, egy idő után úgyis kitölti az űrt a méz, csak utána kell tölteni. nem lehet elrontani :)
2/6 A kérdező kommentje:
Értem, tehát sehogy sem lesz buborékos akkor? köszi, hogy írtál:)
2010. dec. 9. 10:56
3/6 anonim válasza:
nem lesz, de talán legbiztosabb, ha rétegzed. és a tetejét meg úgy csináld, hogy ellepje a méz, így nem oxidálódik, és tovább eláll.
4/6 A kérdező kommentje:
Oké, de miért kell gőzbe állítani? Akkor is kell, ha nem csak diót teszek bele, hanem aszalékot is?
2010. dec. 9. 11:02
5/6 anonim válasza:
nem tudom, én egyszer csináltam ilyet és nem melegítettem, vagy forraltam. gondolom ezzel is lehet egy kicsit tartósítani, hogy a már kész üveget forró vízbe állítod, de tapasztalat alapján, nem tartom szükségesnek.
6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi a tanácsokat.
2010. dec. 9. 11:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!