Hogy készül az édes tejes zöldborsófözelék?
Én is hasonlóan csinálom, csak más sorrendben, így csak 1 lábost kell használni (kevesebb mosatlan :)
Vajon (sose olajon) megpirítom kicsit a lisztet, ráöntöm a mirelit vagy friss borsót (az üvegest nem szeretem, annak konzervíze van), sózom (vagy ételízesítő), felöntöm annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, puhára főzöm, a végén beleöntöm a tejet és összerottyantom (ha nem elég sűrű, étkezési keményítővel a végén még sűrítem).
Én is szoktam cukrot tenni bele (de kell bele bőven só is, hgoy finom legyen).
Nagyon jó még, ha teszel bele egy kis vágott petrezselymet, szerintem finomabb úgy.
Fasírt vagy sült virsli illik hozzá sztm.
Olajon hagymát piritok,aztán rá 2 ek liszt(kicsit piritom ,aztutána felöntöm tejjel,elöször kis mennyiséggel és fokozatosan adom hozzá miközben csomomentesre keverem.Nem kell megijedni van h a hagyma tünik csomonak de eddig sose siekrült csomosra csinálni.Aztán amikor elegendö tejet vett fel aliszt(látszik az állagán)ki so vagy vegeta,petrezselyem
pici pirospaprika,aztán a vágán a cukor(fokozatosan adva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!