Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha lejárt a tojás szavatossága...

Ha lejárt a tojás szavatossága attól még jó lehet?

Figyelt kérdés

December 27-ei dátum van rajta szavatossági időnek.

Most vettem észre, hogy még maradt belőle 5 db tojás. Még jó lehet? Főtt tojásnak szeretném felhasználni.

ma 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Tedd vízbe, ha felmegy a tetejére és ott lebeg, már nem jó.
ma 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, meg egyeske... gondoljátok, hogy öreganyáink, akik februárban elkezdték gyűjtögetni húsvétra a tojásokat (egyet megeszünk, egyet félrerakunk), azok nézegették a 40 napos lejárati időt?

[Istenem, hogy ez a szavatossági idő, vagy minőségmegőrzési időtartam mennyire megzavarja az embereket.]

ma 18:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Tedd vízbe, ha felmegy a tetejére és ott lebeg, már nem jó."

NEM ezt jelenti. Azt jelenti, hogy már nem friss! De hogy nem jó, azt NEM jelenti! Ne vezesd már félre, amúgy sem tudja mi a helyzet!

ma 18:18
 4/8 anonim ***** válasza:
24%
Kedves ketteske, öreganyáink sem ettek 60 napos tojást, meg romlott ételt, azért mert vidékiek és öregek 😅
ma 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Főzd meg nyugodtan, ha nem jó, azt érezni fogod a szagán azonnal.
ma 18:33
 6/8 kis kolbász ***** válasza:
50%

A szavatossági idővel csak saját magukat védik a cégek.

Én még soha nem találkoztam romlott tojással.

ma 18:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Semmi baja nem volt a tojásnak.
ma 18:38
 8/8 kis kolbász ***** válasza:
Na ugye 😌
ma 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!