Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Napi 1,5 liter gyümölcsteát...

Napi 1,5 liter gyümölcsteát iszom. Káros lehet?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, ha sok gyümölcsösteát iszom akkor dehidrált lehetek; Ez igaz?

Megijedtem. Tik mennyi teát fogyasztotok naponta?

dec. 22. 20:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha egy kissé vízhajtó is, nem mindegy, mennyi koffeinről van szó. Szerintem egy átlagos gyümölcstea nagyobb része azért talán megmarad, ez nem ristretto.
dec. 24. 08:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Amúgy ők írták, hogy toxikus, ezért idéztem.
dec. 24. 08:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Rossz hírem van: a sima - másképpen nem hirdetett - gyümölcsteák koffeinesek és fekete alapúak. Tehát naponta ennyit meginni káros, illetve ezt 4-esnek is mondom. Azt hirdetik külön például, hogy zöld vagy vörös. Ha nem hirdetik, akkor a hozzávalókban ott lapul a fekete.
jan. 4. 11:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy "hirdetik"? Nem hirdetik, hanem kirakják a polcra. Az a vevő dolga, hogy elolvassa, mi van benne. Én Teekanne márkájút iszom, nincs benne fekete tea. A Pickwick gyümölcsös tea fekete tea, rá is van írva.
jan. 4. 11:15
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha nincs benne tea, nem is értem, miért hívják teának, bár tudom, nem tiltott sehol. Ez olyan, mintha bármilyen cukros barna táblát csokoládénak lehetne hívni, még akkor is, ha sosem látott kakaót. Ha minden igaz, ezek csipkebogyó-"teából" vannak. A kolléga a hirdetés alatt gondolom megjelölést értett, akár a polcon, akár a reklámújságban, bár pl. a Teekanne sem "hirdeti", hogy nem fekete.

[link]

jan. 4. 11:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Mert a tea szó nemcsak teacserjés fekete teát jelent, az csak egy növény a sok közül, hanem minden növényi (virág) forró vizes italt, pl kamillatea, hársfatea.
jan. 4. 11:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!