Élelmiszerek vegyszeres szennyezettségének mértékét lehet vizsgálni házi körülmények között, vagy ezt csak drága és komoly laborberendezésekkel lehet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
aborban lehet csak vizsgálni.
Egy radioaktív sugárzásmérönek semmi értelme, ha valamit besugároznak is, az a mennyiség utána nem kimutatható, mert idövel csökken, másrészt eleve az adott sugárzás eleve nem lenne problémás egy emberre nézve sem.
A többi említett szennyezödést meg csak alapos laobratóriumi vizsgálatokkal lehetne kimutatni, házilag sehogy.
Otthoni körülmények közt csak az érzékszerveidre hagyatkozhatsz(szaglás,ízlelês,tapintás-látvány)
+ megelőzendő: utánna nézel melyik országbòl származik az adott termék és megnézed, milyen vegyszeres kezelések engedélyezettek az adott országban.(nébih)+EU.Ugye itt általában mindig utòlag van az a szitu, hogy visszahívnak termékeket. De!Nem veszel télen szőlőt, mert indiábòl/délafrikábòl érkezik😅.
Én sokadjára tapasztaltam már, hogy: alma erősen kezelt" íze volt vagy pl: fagyasztott zöldség mix vegyszer szagú!sajt hypo íz/ hús zselés állagú stb...
Szòval körültekintően kell vásárolni a termékeket _òvatosan! rengeteg méreget eladnak a multik!
Mondanám, hogy hazait, de sok itt is az elrettentő példa. Alapvetően pedig lehetetlen még háztáji körülmények közt is elkerülni a vegyszert.Az a világ már rég elmult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!