Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért lehet, hogy nem tudom...

Miért lehet, hogy nem tudom megenni más főztjét??

Figyelt kérdés
Az éttermeken kívül csak a feleségem főztjét vagyok hajlandó megenni. Csak egy-két éve vagyunk házasok, azelőtt együtt éltünk néhány évet. Viszont soha nem ettem más főztjét, csak a szüleimét, a sajátomat, és a feleségemét. Elég sok bonyodalmat okoz, amikor látogatóba érkezünk. Már egy ideje nem szívesen/egyáltalán nem fogyasztom a szüleim főztjét sem. (Még akkor sem, ha a kedvenc ételeim egyike van terítéken.) Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet ennek az oka?
tegnap 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Tisztaságmánia?
tegnap 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Anyukám volt így, hogy csak otthon mamám főztjét bírta. Ha máshol evett akkor rosszul volt. Miértet nem tudni sajnos. Munkahelyén évek múltak el mire eltudta viselni a munkahelyi kaját. Ingyenes étkezés volt ott náluk. Ha lehetett mindig hideg élelmiszert evett másoknál ha lehetett.
tegnap 16:55
 3/7 anonim ***** válasza:
29%

Nem vagy egyedül ezzel. Nyilván nem a te ízlésed szerint főznek, azért nem eszed meg. Ha az éttermi kaját megeszed, akkor nem veled, hanem az ő főztjükkel van a baj. Én is ilyen vagyok.

N

tegnap 16:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem lehet tisztaságmánia. Jártam már étterem konyháján.

A helyszín sem lehet ok, hiszen a munkahelyen is (vagy bárhol) jóízűen elfogyasztom a feleségem főztjét.

#3: Az ő főztjükkel van a baj? De mindenkiével?

Köszönöm a válaszokat.

tegnap 17:05
 5/7 anonim válasza:
75%
Szerintem kipróbálod és belejössz
tegnap 17:13
 6/7 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ez pszichikai probléma, kényszercselekvés egy fajtája. Célszerü lenne orvoshoz fordulni vele, mert idövel egyre rosszabb lesz, pl. már csak otthon tudod megenni a saját helyeden, a másik szobában már nem, illetve átterjed más területekre is, nem leszel képes más lakásába bemenni, stb.
tegnap 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Evészavar

Keress egy jó pszichológust, komolyabb mondom.

ma 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!