Kakaóporban lehet bogár?
Figyelt kérdés
Lisztről és a rizsről már hallottam.ma készítettem kakaós csigát.Ugye én a lisztet is átszitálom,de a kakaót nem szoktam.Most este teát akartam készíteni és ott tárolom ahol a kakaóport is és a polcon találtam bogarat olyat amilyen a lisztekben is szokott lenni.(3hete tartottam nagytakarítást)A kakaóport nem dobozban tárolom hanem a konyhai csipesszel zárom le.Nagyon ideges vagyok,hogy volt-e a kakaóporban (2kanállal tettem rá a többi grankó volt),nem magam miatt hanem a 3éves kislányom is borzasztóan jóízűen ette és nem akarom,hogy bármi baja legyen 😔nov. 19. 18:54
1/10 anonim válasza:
Nem lesz semmi baja akkor se, ha volt benne, hiszen megsütötted. Ázsiában megeszik a bogarat. Nekem már volt lisztmoly a kakaóporomban.
2/10 anonim válasza:
Simán lehet benne moly, imádják a csokit is, és még a pirospaprikában is találtam egyszer. Baja viszont nem lesz tőle senkinek, csak undi.
3/10 anonim válasza:
A kakaóporban eleve vannak őrölt bogárdarabok a csokoládénak is 17%a rovarból van. De persze ezen felül is lehettek benne konyhai kártevő rovarok.
4/10 anonim válasza:
Én az aznap vett és frissen bontott kakaóporban kukacokat találtam egyszer..
5/10 anonim válasza:
Igen, egyszer egy csomó apró bogarat találtam benne
6/10 anonim válasza:
Ne parázz! Az EU-ban a lisztkukac már egy hivatalosan jegyzett ehető állatfajta.
7/10 anonim válasza:
"a 3éves kislányom is borzasztóan jóízűen ette és nem akarom,hogy bármi baja legyen"
Ó, ha tudnád, hogy a gyerekek miket megesznek a játszótéren, mikor a felnőttek nem zargatják őket az oktalan táplálkozástudományi rögeszméikkel!
😆
8/10 anonim válasza:
Sajnos mindenben lehet, talán az erős fűszereket nem bírják, mint a bors.
A kakaós csiga miatt meg már ne aggódj. Megettétek és nem lett semmi baj, nem találtatok benne semmit.
10/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen,hogy írt.Már ki is takarítottam ☺️
nov. 20. 10:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!