Mennyire ehető a XVII. kerületben szociális alapon kapott
étel?
Helló, szia! Én úgyan nem a XVII. kerületben lakom. Hanem a X. kerületben lakom. És itt a X. kerületben már harmadik hónapja kapom az önkormányzattól szociális alapon a főtt ételt / ebédet. Itt aránylag ehető. És a mennyiséggel sincs gondom. Minőségre pedig azt írom hogy ehető. Menza kaja van! Egy tál ételt kapok. Illetve laves + második van. Mennyiség szempontból jól lehet vele lakni. A minőség az éppen hogy ehető kategoria. És csak aznap ehető. Másnapra jobb ha nem teszel el semmit. Mert másnapra megromlik! Elve már előző nap főzik. tehát nem frissen kapod. Reggel 6-kor már el kezdik ki hordani és délig be is fejezik a ki hordást. Van hogy reggel fél hétkor meg is kapom, de van hogy csak fél 12-kor jön a kaja. De délig mindig van ebéd / kaja!
nov. 18. 14:43
2/28 A kérdező kommentje:
Szia!
Köszönöm, valami ilyesmire számítottam...
Nálatok hogy van a csomagolás? Egyszer használatos edényben viszik? Nálunk ételhordóban... Attól is tartok, hogy nyilván nem a sajátomat kapom vissza, hogy lesz elmosva a másé?! :(
2-es / kérdezőnek! Egyes voltam! Egyszer használatos műanyag edénybe hozzák. És olyan edénybe ami mikrózható. Tehát melegíthető! A tetejéről le kell húzni a védő folíát, és úgy bele lehet rakni a mikróba és meg lehet melegíteni. Aztán persze a müannag edényt ki kell dobni. Mert az már semmire sem jó. És igen, mire oda / én hozzám ér adigra persze már hideg a kaja. Tehát minden képen melegíteni kell! És igen egyszer használatos müanyag / mikrozható edényben viszik a kaját / ebédet.
nov. 18. 14:53
4/28 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ez nálunk teljesen másképp van.
Én a XVII-ben lakom, a szomszédasszony hozatta, sajnos már nem él.
Két ételhordója volt, amikor hozták az ebédet az egyikben, elvitték a másik kirakott ételhordót, és másnap aban kapta. A sajátját kapta vissza, valahogy jelölve volt.
Ő szokott hozzá salátát hozatni a piacról, vagy kicsit felturbózta, amit lehetett. Alapjában elégedett volt vele.
nov. 18. 18:35
6/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, sokat segítettél!
A salátát meg pl. a tejfölt megoldjuk. :)
Az nagyon jól hangzik, hogy hétvégén is hozzák a kaját, remélem ehető lesz...
Mamám Budafokon kap ilyet, minőségre felső-középszintet mondanánk. Mondjuk úgy, hogy nem erőltetik meg magukat éttermi szintre és hiányosságok vannak. Talán menzára hasonlít, illetve egyébként óvodai maradékból érkezik. Ellenben mennyiségre viszonylag sok és végülis ehető. Mamámnak az a bosszúsága, mikor van egy karfiolos hét. Karfiolleves, rántott karfiol, rakott karfiol. :-) A rakott karfiol után pedig jönnek sorba a rakott ételek darált hússal. Az ilyenek nem tetszenek neki.
dec. 1. 11:44
8/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Már nekünk is van tapasztalatunk a XVII. kerülettel, bár még csak 1 hét telt el.
Minőségre nem rossz, de a mennyiség az elég karcsú. Illetve szerintem egy tejbegríz nem ebéd, még egy nyugdíjasnak sem :(
Nem tudom, itt mennyit fizettek az ebédért, de érdekelne engem is. Ha nem lesztek megelégedve, próbálkozz az Interfood-dal.
dec. 1. 17:28
Kérdező! 1-es és 3-as válasz író vagyok a X. kerületből. Mint írtam is szeptember 2. óta kapom az ebédet. És gyakran van tejbegríz. Az a gyakran az kb. minden 10. munkanap. És kb. minden 10. munkanap tökfőzelék van. Szerintem sem ebéd a tejbegríz főleg hogy én cukorbeteg vagyok. És eleve cukros diétásoknak szánt ételt kértem. Ennek ellenére, mint írtam átlagban minden 10. munkanap tejbegríz van, és tíz munkanaponként tökfőzelék van. Szóval az előbb leírt 2 féle étel túl gyakran szerepel a menüben / napi kajában. Viszont mint írtam itt a X. kerületben, itt aránylag bőséges mennyiségű az étel. Vagyis ez azt jelenti hogy leves nélkül is a másodikat alig bírom sokszor meg enni, mert akkora mennyiségű. Viszont az elmúlt 3 hónapban csak kétszer kaptam káposztát. Mintha nem is ismernék a káposztát. De túl gyakran van még tészta is. Grízes tészta vagy ahogy hivatalosan nevezik darászmetélt viszont szinté túl gyakran van méghozzá cukros / túl édesitett lekvárral. Szóval elégé egyhangú a menü. Nem elégé változatos! A minőség: Épp hogy elégséges / ép hogy ehető. És mint írtam is. Az előző nap főzik. És az előző nap főzőtt ételt hidegen kehülve viszik ki másnap délelőtt. Épp ezért nem ajánlott harmad napra eltenni. És mivel hidegen viszik ki igy minden képp melegíteni kell! De egy szavam sem lehet mert szociális alapon ingyen kapom. Szóval üdv a X. kerületből.
dec. 1. 17:35
Kapcsolódó kérdések: