Milyen íze van a zöldbanánnak, főzőbanánnak? Illetve milyen íze van a zöldbanán lisztből készült ételeknek? Milyen ételeket szoktak ebből (zöldbanán lisztből) készíteni?
A sárgarépának is körül lehet írni az ízét. Édes.
Van, ami savanyú, más pedig keserű. Legalább ennyit azért csak lehetne írni.
A natúr tofu semleges ízű.
A chili cayenne, a fekete bors csípős. Az almaecet, a savanyított káposzta savanyú. A batáta, licorice édes.
A katáng, ezerjófű keserű. Stb.
Itt nem kapható főzőbanán, így nem tudunk venni.
Főzőbanán lisztet viszont tudnánk rendelni, de azért vásárlás előtt érdekelne, hogy kb milyen ízű. Legalább a fő íze.
És személyes tapasztalatok azzal kapcsolatban, hogy ki mit tudott abból készíteni.
A sárgarépa nem csak édes, az a cukor, amire gondolsz, emellett sokféle ízböl áll össze a végsö íz!
A chili is meg a bors is csípös, de ettöl függetlenül teljesen más az íze mindkettönek.
A katáng nem csak keserü, hanem sok egyéb ízt is tartalmaz.
A fözöbanána fözöbanán ízü, a fözöbanán liszt meg ettöl is eltérö.
Te ennyire nem érzel ízeket?
A sárgarépa "édes"? Akkor szerinted mi a különbség ízben a sárgarépa, sütötök, édesburgonya között? Elvileg mindegyik a te értelmezésedben édes, a valóságban meg igen jól megkülönböztethetö egymástól, mert az édes melletet sok egyéb íz ia van bennük.
Ami édes, az a cukor, esetleg a méz, minden más jólva összetettebb.
Ha ezeket a különbségeket nem érzed, akkor fölösleges új dolgokkal próbálkozni, mert úgysem lesz más számodra.
Gyerekkoromban azt tanultam, hogy 4 alapíz van. Ez azóta kibővült 5-re, majd később még párat hozzáadtak.
De ettől függetlenül léteznek az ALAPÍZEK. És erre vonatkozott a kérdés.
Amire ti gondoltok, az a zamat.
Egyébként azóta megtaláltam a neten, hogy kb milyen.
"Egy banán, aminek nincs banán íze
A főzőbanán sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a hagyományos banán, íze nyers, zöldséget idéző. Nyersen gyakorlatilag ehetetlen. Rendkívül magas a keményítőtartalma, ezért hőkezelés szükséges ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Főzés, sütés, grillezés után válik ehetővé.
A banán az új krumpli
A trópusok nagy részén a főzőbanán alapélelmiszer, a szegények étele, olyan, mint hazánkban a krumpli. Felhasználják főzve, sütve, grillezve, készítenek belőle chipset és sós banánpürét is. Sötétzöld állapotában úgy kell meghámozni, mint a krumplit, ha érettebb és sárgább, akkor már könnyebben lejön az héja, ám akkor sem számíthatunk a hagyományos banán édes ízére, sem annak állagára."
Forrás:
Zamat:
Úgyhogy kar volt ezt a pocskondiázást levágni, de legalább ma is tanultatok valami számotokra újdonságot.
A főzőbanánt kifejezetten arra a célra termesztik, nem ugyanaz, mint a zölden leszedett, éretlen banán (mert az zölden leszedve, de utóérlelve kapod meg)
A "80-as évek közepéig nagyon ritkán lehetett banánt kapni Magyarországon, és voltak esetek, amikor totál zölden adták el ("nyugodtan vedd meg, otthon néhány nap alatt beérik" - nem igazán érett be, inkább csak összefonnyadt, majd bebarnult feketedett)
Az íze egyértelműen nem volt jó, "gyep ízű", ami nem teljesen igaz de valóban arra hasonlított a legjobban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!