Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen íze van a zöldbanánnak,...

Milyen íze van a zöldbanánnak, főzőbanánnak? Illetve milyen íze van a zöldbanán lisztből készült ételeknek? Milyen ételeket szoktak ebből (zöldbanán lisztből) készíteni?

Figyelt kérdés

okt. 8. 18:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire a krumplira hasonlít, felhasználásban is meg jellegében is.
okt. 8. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor édeskés? Mit lehet a zöldbanán lisztből sütni? Akár sütiket is? Kekszet?
okt. 8. 19:58
 3/15 anonim ***** válasza:
84%
Milyen íze? Mint a főzőbanánnak... Miért, a sárgarépának milyen íze van? Vegyél egy főzőbanánt, vágd karikákra, és pirítsd meg egy serpenyőben, kevés olajon. Nagyon egyszerű és finom köret pl. sült krumpli helyett. És akkor tudni fogod, milyen íze van.
okt. 9. 01:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:

A sárgarépának is körül lehet írni az ízét. Édes.

Van, ami savanyú, más pedig keserű. Legalább ennyit azért csak lehetne írni.

A natúr tofu semleges ízű.

A chili cayenne, a fekete bors csípős. Az almaecet, a savanyított káposzta savanyú. A batáta, licorice édes.

A katáng, ezerjófű keserű. Stb.


Itt nem kapható főzőbanán, így nem tudunk venni.

Főzőbanán lisztet viszont tudnánk rendelni, de azért vásárlás előtt érdekelne, hogy kb milyen ízű. Legalább a fő íze.

És személyes tapasztalatok azzal kapcsolatban, hogy ki mit tudott abból készíteni.

okt. 9. 04:11
 5/15 anonim ***** válasza:

A sárgarépa nem csak édes, az a cukor, amire gondolsz, emellett sokféle ízböl áll össze a végsö íz!

A chili is meg a bors is csípös, de ettöl függetlenül teljesen más az íze mindkettönek.

A katáng nem csak keserü, hanem sok egyéb ízt is tartalmaz.


A fözöbanána fözöbanán ízü, a fözöbanán liszt meg ettöl is eltérö.

okt. 9. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

Te ennyire nem érzel ízeket?

A sárgarépa "édes"? Akkor szerinted mi a különbség ízben a sárgarépa, sütötök, édesburgonya között? Elvileg mindegyik a te értelmezésedben édes, a valóságban meg igen jól megkülönböztethetö egymástól, mert az édes melletet sok egyéb íz ia van bennük.

Ami édes, az a cukor, esetleg a méz, minden más jólva összetettebb.

Ha ezeket a különbségeket nem érzed, akkor fölösleges új dolgokkal próbálkozni, mert úgysem lesz más számodra.

okt. 9. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Érzem az ízeket, csak egy hozzávetőleges irány érdekelt, hogy melyik a domináns.
okt. 9. 08:55
 8/15 A kérdező kommentje:

Gyerekkoromban azt tanultam, hogy 4 alapíz van. Ez azóta kibővült 5-re, majd később még párat hozzáadtak.

De ettől függetlenül léteznek az ALAPÍZEK. És erre vonatkozott a kérdés.

Amire ti gondoltok, az a zamat.

Egyébként azóta megtaláltam a neten, hogy kb milyen.

"Egy banán, aminek nincs banán íze

A főzőbanán sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a hagyományos banán, íze nyers, zöldséget idéző. Nyersen gyakorlatilag ehetetlen. Rendkívül magas a keményítőtartalma, ezért hőkezelés szükséges ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Főzés, sütés, grillezés után válik ehetővé.


A banán az új krumpli

A trópusok nagy részén a főzőbanán alapélelmiszer, a szegények étele, olyan, mint hazánkban a krumpli. Felhasználják főzve, sütve, grillezve, készítenek belőle chipset és sós banánpürét is. Sötétzöld állapotában úgy kell meghámozni, mint a krumplit, ha érettebb és sárgább, akkor már könnyebben lejön az héja, ám akkor sem számíthatunk a hagyományos banán édes ízére, sem annak állagára."

Forrás:

[link]


Zamat:

[link]


Úgyhogy kar volt ezt a pocskondiázást levágni, de legalább ma is tanultatok valami számotokra újdonságot.

okt. 9. 09:10
 9/15 A kérdező kommentje:
okt. 9. 09:53
 10/15 anonim ***** válasza:

A főzőbanánt kifejezetten arra a célra termesztik, nem ugyanaz, mint a zölden leszedett, éretlen banán (mert az zölden leszedve, de utóérlelve kapod meg)

A "80-as évek közepéig nagyon ritkán lehetett banánt kapni Magyarországon, és voltak esetek, amikor totál zölden adták el ("nyugodtan vedd meg, otthon néhány nap alatt beérik" - nem igazán érett be, inkább csak összefonnyadt, majd bebarnult feketedett)

Az íze egyértelműen nem volt jó, "gyep ízű", ami nem teljesen igaz de valóban arra hasonlított a legjobban.

okt. 9. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!