Akinek terem otthon mandula az mit készít belőle?
Értve hogy nem kevés mandula kelljen a receptbe és nem a szeletelt változat kelljen bele.
Mi itthon sajnos a raffaellon kívül nem igazán ettünk mandulát ezért nem nagyon ismerem. De ebben az évben sokat termett a fa
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Marcipán. Vagy az egyik kedvencem, a galette des rois. Francia piteformában készített süti, amit hagyományosa
vízkeresztkor esznek; gyakorlatilag tojásos-mandulás maszat leveles tésztában. A tetejére mindenféle menő díszítést lehet készíteni a maradék tésztából, és van a fogyasztására is egy nagyon aranyos hagyomány :)
Mondjuk mind2höz jó sok mandula kell, nemtom mennyi van neked.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Megpirítjuk.
Forrásban lévő vízbe kell tenni pár percre, akkor lejön a barna héja, aztán megszárítani, kis olajjal és sóval megkeverni és sütőben pirítani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Marcipán, egyértelmű. Iszonyat irgalmatlan drága az igazi, nem elkamuzott.
Azt a hulladék, semmirevaló raffaellóutánzást felejtsd már el.
B verzió, eladod jó pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!