Mennyire baj ha a serpenyőm alja jelentősen nagyobb, mint a tűzhely felülete?
Vettem egy akciós Bonyhádi Platinum 28cm-es "sütőtálat" mert sok kaját akarok egyszerre csinálni. Viszont hülye voltam, mert ahol lakok ott a legnagyobb tűzhely max ilyen 20cm-es és rápróbálva túl kicsinek néz ki. A használati útmutatóban azt írják, hogy "Az edény átmérőhöz illeszkedő főzőfelületen, az edényt a főzőfelület közepére helyezze, a helyi túlmelegedési problémák elkerüléséhez". Lehet, hogy van a koliban nagyobb tűzhelyfelület de szerintem az se ekkora.
Ha mégis használnám kisebb felületen akkor tönkremegy vagy igazából nem lenne semmi baja? Illetve van valamiféle alátét amivel át lehetne ezt hidalni?
A "helyi túlmelegedési probléma" azt takarja, hogy az edény szélein nyers marad a kaja, a közepén pedig, ahol a fütést kapja, leéég.
Ezt úgy tudod megakadályozni hogy végig ott állsz mellette, és megállás nélkül lassan kavargatod. Úgy kavargasd hogy spatulával, és rendszeres időközönként húzogasd kintről befelé, ne csak kőrkörösen. Kőrkörös kevergetésnél a közepe helyben forog, a szélei is csak körbe keringenek, tehát ugyanúgy leég a közepe.
Én a helyedben megpróbálnám visszavinni az edényt a boltba, hátha visszaveszik vagy levásárolhatod.
Kínlódás lesz minden alkalommal, hogy bármit sütsz vagy főzöl benne, a közepe forrni fog, a széle meg csak állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!