Mitől olyan híres a Gyulai vagy a Csabai kolbász, netán a Pick?
Ezek mind a délkeleti országrészben találhatók.
Namost a Miskolci, a Pécsi, vagy a Veszprémi kolbász nem jó?
Ezeknek a kolbászoknak szigorúan meghatározott receptje van, amitől nem lehet eltérni. A Gyulai kolbászé már több, mint 130 éves. Továbbá eredetvédett és csak ott lehet előállítani.
És hogy miért Gyula, Békéscsaba? A 19 században Erdély és a Balkán felől erre hajtották fel a jószágokat Budára, Bécsbe, Pozsonyba. Itt kiváló lehetőség volt arra, hogy a helyi legelőkön, réteken napokra megpihenjenek a jószágokkal. Ha volt közöttük gyengébb, vagy betegebb akkor itt el tudták intézni a kényszervágást a helyi mészárszékek, akik fel is dolgozták a húst.
Egy kis érdekesség: sajnos pont azt nem tudom, hogy melyikről van szó pontosan a Pick, Hertz és Gyulai közül. Pickkel írom.
Szóval a szalámi már helyben nevet szerzett, de a fővárosban nem volt ismert. A tulajdonos kitalálta, hogy felbérelt embereket, hogy a pesti fűszer és csemege boltokat járják, hogy Pick szalámit vegyenek. Persze nem volt, de olyan sűrű volt így az érdeklődés, hogy a boltosok is keresni kezdték, és megrendelték. Marketing anno.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!