Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől olyan híres a Gyulai...

Mitől olyan híres a Gyulai vagy a Csabai kolbász, netán a Pick?

Figyelt kérdés

Ezek mind a délkeleti országrészben találhatók.


Namost a Miskolci, a Pécsi, vagy a Veszprémi kolbász nem jó?


szept. 5. 16:01
1 2
 1/11 mantis religiosa ***** válasza:
86%
Írd be a keresőbe, hogy " csabai kolbász ", olvasd el. Majd írd be, hogy " gyulai kolbász ", olvasd el azt is, és tudni fogod a választ.
szept. 5. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
És próbáld meg ezeket miskolci és pécsi vagy veszprémi kolbásszal is.
szept. 5. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 mantis religiosa ***** válasza:
100%
#2! Igazad van, ezt kifelejtettem. 😅👍
szept. 5. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Tudtommal az a rendszerváltás előtti időkre vezethető vissza, egyfajta nosztalgia. Kicsi volt a választék, de a minőség jó volt.
szept. 5. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A pick màr 140 ève is híres volt, a Hertz szalàmival együtt.
szept. 5. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A gyulai és csabai - ha jól gondolom nincs olyan védelem alatt, mint a Pick. Ahogyan a debreceni, vagy virsli sem.
szept. 5. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
A Gyulai illetve Csabai kolbász is védett név, csak az ott készült termékekre írható rá.
szept. 6. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezeknek a kolbászoknak szigorúan meghatározott receptje van, amitől nem lehet eltérni. A Gyulai kolbászé már több, mint 130 éves. Továbbá eredetvédett és csak ott lehet előállítani.


És hogy miért Gyula, Békéscsaba? A 19 században Erdély és a Balkán felől erre hajtották fel a jószágokat Budára, Bécsbe, Pozsonyba. Itt kiváló lehetőség volt arra, hogy a helyi legelőkön, réteken napokra megpihenjenek a jószágokkal. Ha volt közöttük gyengébb, vagy betegebb akkor itt el tudták intézni a kényszervágást a helyi mészárszékek, akik fel is dolgozták a húst.

szept. 6. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis érdekesség: sajnos pont azt nem tudom, hogy melyikről van szó pontosan a Pick, Hertz és Gyulai közül. Pickkel írom.

Szóval a szalámi már helyben nevet szerzett, de a fővárosban nem volt ismert. A tulajdonos kitalálta, hogy felbérelt embereket, hogy a pesti fűszer és csemege boltokat járják, hogy Pick szalámit vegyenek. Persze nem volt, de olyan sűrű volt így az érdeklődés, hogy a boltosok is keresni kezdték, és megrendelték. Marketing anno.

szept. 6. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
9-es! Ez a Gyulai kolbásznál volt. A nagyüzemi termelés megalapítója Stéberl András nevéhez fűződik ez a zseniális marketingtrükk
szept. 6. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!