Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A környezetetekben lévő...

A környezetetekben lévő idősebb (50, de inkább 60+) generáció tagjai mennyire fogékonyak a klasszikus magyar konyhától eltérő ízekre?

Figyelt kérdés
Ha készítettek valami újhullámos kaját, szívesen fogyasztanak belőle? Vagy el lehet menni velük egy thai, indiai, olasz stb. étterembe? Ab absurdum Mekdánelcbe?
aug. 18. 20:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Kínai, thai, mexikói kaját szeretem, néha otthon is kísérleteztem, de inkább megveszem.
aug. 18. 21:53
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Szívesen megeszem bármelyik nemzet ételét, ha nem tartalmaz húst a halon kívül ( és az sem nyers). 62 éves vagyok.
aug. 18. 22:06
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

Apám 70, bármit megeszik és szereti is az újdonságokat.

Anyósék kicsit fiatalabbak, ők semmit, csak a hagyományosat.

Férjem 50, meg akiket ismerek hasonló korosztály (Budapestiek vagyunk), azok simán megkóstolják ezeket, bár pl pont a férjem az indiaiért nincs oda.

De szerintem amiket írtál, azok közül pont a meki az, ami nagyon régóta van már, azt nem mondanám extrának, és ízben sincs benne semmi kirívó.

aug. 18. 22:22
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 50 éves nő vagyok, imádom a kínai kaját, de a legnagyobb kedvencem a sushi.

Szerintem nem életkor függvénye, hogy ki mit preferál.

aug. 18. 22:37
 15/20 anonim ***** válasza:
91%
Nekem nem ízlik semmi egzotikus: se semmilyen ázsiai, se mexikói, de még észak-afrikai sem. Valószínűleg, mivel gyerekkoromban nem volt, nem szoktam meg ezt az ízvilágot (pl csípős vagy nagyon idegen, erős fűszerezés). A meki meg az olasz nem tér el a hagyományos magyar ízléstől.
aug. 18. 23:17
 16/20 anonim ***** válasza:
33%
szerintem bocsánatos bűn ha valakinek egész életében a rántott hús meg a pörkölt jelentette a színvonalat, hogy sok tíz év után már nem olyan kísérletező, vagy túl idegen neki az idegen fűszerek miatt vagy valami. nekem pl. anyuskám hiába főz több tíz éve, azt szokta meg hogy még magyaros kajákhoz is minimális fűszerezést használ, savanyút minimálisan, csípőset semennyire nem tolerálja, vannak ételek amit suli menzán ismertem csak meg egyáltalán, mert otthon sosem volt. párszor próbáltam neki segíteni hogy lehetne jobb a végeredmény, de csak megsértődött rajta és beszólásnak vette, szóval ugyanúgy ráhagytam inkább mint a külföldi kaják megkóstoltatását, mert már ránézésre ítélt
aug. 18. 23:24
 17/20 anonim ***** válasza:
27%
Az megvan, hogy az első meki 1988-ban nyílt Budapesten? Kinaiaik meg kicsit előbb. Nem a te szuletsed után van csak világ.
aug. 19. 00:29
 18/20 anonim ***** válasza:
85%

Mekiben csak a halas szendvics jön be, vagyis jött be anno, már vagy 15 éve nem jártam ott.

Nálunk gyakran készül ázsiai, indiai étel, szeretem én is és a családom is a kulonlegessegeket. A magyaros vonal át, ami nem igazán játszik, egyedül a gulyásleves az, amit főzni szoktam

aug. 19. 06:37
 19/20 anonim ***** válasza:
85%
Persze, szívesen esznek újdonságokat.
aug. 19. 07:47
 20/20 anonim ***** válasza:
89%
Engem pont a nagyszüleim szoktattak rá az ázsiai konyhára. Most 70 és 80 pluszosak és még mindig szeretik.
aug. 19. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!