Elfelejtettem lecsavarni az üveg tetejét. Mi legyen?
Két napja készítettem egy hatalmas üveg kimcsit.
Már számtalanszor túl vagyok a folyamaton, mindig utánpótlom ha kifogy, teljesen rutinos vagyok benne mert mindenhez is eszem.
De ezzel az alkalommal nagyon fáradt voltam, kifejezetten rosszul éreztem magam, de mivel napok óta halogattam kb. letargikus állapotban, félálomban készítettem el:D
Minden jól ment, bele is tuszkoltam az üvegbe, tető szorosan rácsavar, be a hűtőbe.
És pontosan ez a probléma.
A legtöbb recept azt írja, hogy mielőtt elrakod, egy-két órat lecsavart tetővel kell hagyni, hogy a gázok távozzanak és a fermentáció beinduljon.
Konkrétan pár perce realizáltam, hogy a nagy sietségben ez a lépés kimaradt, és most nem tudom mi lenne a teendő.
Eszembe jutott az az opció hogy utólag bepótlom, szóval most lecsavarom a tetőt, majd 2 óra múlva vissza, csak azt nem tudom hogy ha így teszem el eláll-e hónapokig ugyanúgy mint a normál módon elrakott.
Vagy csak hagyjam így? Így is konzerválódni fog? De az üveg nem robban fel a gázoktól? Kb. egy ujjnyi hely van szabadon a tető alatt.
Kiereszted a tetot, hagyod h kimenjenek a gazok es visszacsukod. Utana minden ugyanugy.
Evek ota igy fermentalok es hutoben elall minden
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!