Hogyan működik az új üveg vissza váltós rendszer?
Külföldön élek így csak a hírekből értesültem róla de nem ismerem részletesen.
Hallottam hogy van olyan ami nem visszaváltós, olyan ami visszaváltós és a betét díj 50 Ft egy üvegre. Hol lehet venni olyan üdítőt ami nem visszaváltós és így 50 forinttal olcsóbb?
Láttam egy videót amiben valaki beszkenneli a visszaváltós üvegeket az automatánál de a nem visszaváltósat dobja be helyette és kap érte pénzt. Ez működik?
A sörös dobozokra is van betét díj?
A címkén vagy a dobozon van jelzés hogy az adott üveg visszaváltható e.
Venni pedig egy pennyiben vagy egy aldiban is lehet ilyet is meg olyat is még.
Az alapján akarsz terméket venni, hogy visszaváltós-e?
Adott 2 sör, az egyik szar és nem visszaváltós, a másik jó és visszaváltós, melyiket veszed? A szart? Ugyanez a szisztéma, elkezdesz boltokat járni, hogy hol van még nem visszaváltós? Arrébb mész, már az üzemanyag miatt sem éri meg, az időről nem is beszélve.
Nem értem a koncepciót, vagy csapvizet iszol, vagy visszaviszed, vagy nem. Ez a 3 opció van, az átállási időszak úgyis mindjárt végbemegy.
Én is láttam erről videót. Ilyen erővel beszkenneled az emblémát, és nyomtatás után ráragasztod a nem visszaváltós palackokra. Lehet vele csalni, de egyrészt, szerintem kamerásak ezek a helyek, másrészt, ez már a szarrágóság legalja, hogy pár száz forintért szarakodik valaki, a csalás kiderültét kockáztatva - mert ugye a sima flakonok is eltűnnek hamarosan.
repont.hu
Nagyon jó ötlet ez a visszaváltósdi, csak ad neki némi keserű utóízt, hogy lehúzás áll mögötte, nem természetvédelem.
Szinte minden üveg,pet palack betétdíjas lett még a citromlé is,sörös üdítős doboz is
Úgyhogy olyat nem találsz ami nem betétdíjas
Elvétve még találni "nem visszaváltós" palackot/dobozt, de már csak a készlet erejéig.
Július óta MINDEN legyártott (300ml feletti) doboz/palack el van látva az "50-es" piktogrammal. Sőt, én láttam 250ml-es dobozt is ezzel.
Én Aldiban még kaptam olyan ásványvizet, ami nem visszaváltós az alakja miatt. Majd a gyártó átáll nem? Én meg nem adok ki 50 forintot a semmire, hogy utána nyomoroghassak az automatáknál zsákokkal mint egy csöves.
Ha meg ezek végleg elfogynak, akkor marad a csapvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!