Penészes befőtt meg lehet jó?
Készítettem a nyáron zölddió befőttet. Ahogy elraktam, pár hétre rá néhány üvegben megjelent a penész.
Kidobós, vagy ha leszedegetem a tetejéről még fogyasztható?
Ami nedves állagú és penészes, azt tilos megenni.
Max kemény zöldségeket, kemény sajtokat lehet penészesen enni, miután levágtad a részt és a környékét.
Nem úgy fog megölni, hogy szádba veszel egy kanálkával, elzöldülsz-sápadsz, torkodhoz kapsz és holtan esel össze, de mérgezed magad. Nem szabad leszed és a maradékot elfogyasztani. Az is téves infót adott, aki szerint, ha egy kicsi van rajta, akkor még menthető. Nem! Már úgy is penészes lehet, hogy nem is látod, de jelen van.
És nem elég üveggel együtt kidobni, hanem a környezetét is alaposan meg kell tisztítani. Szomszédos üvegeket, a polcot, stb.
No persze nem kell felgyújtani az egész házat, biztos, a mi biztos. De egy laza kidobás se legyen elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!