Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 400 Lekvár 400 befőtt 400...

400 Lekvár 400 befőtt 400 dzsem készítése mennyi időbe telne?

Figyelt kérdés
2022. júl. 17. 19:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Tessék?
2022. júl. 17. 19:55
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Ez egy matek feladat?
2022. júl. 17. 19:56
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem napokig tartana
2022. júl. 17. 20:06
 4/14 anonim ***** válasza:
97%

Ez sok dologtól függ:

- Milyen méretű fazekad van, mennyit tudsz egyszerre készíteni. Van-e pl. 50 l-es vagy csak 5-7 l-es.

- Mennyi ideig kívánod őket főzni. (Lekvárnál egy gyorsítás, hogy aprítógépen ledarálod és egy szövetbe bele teszed és hagyod kicsepegtetni vagy kinyomkodod. Ezzel jelentősen fel lehet gyorsítani a folyamatot.)

Egy normál befőttes üveg 720 ml, de számoljunk 700-zal. 400*700=280.000 = 280 liter. Jól érteném, hogy 3x ennyit szeretnél készíteni? 280 litert (vagy 3x ennyit) ossz el annyival, amekkora fazekad van.

- No meg a gyümölcsök megmosása, kiválogatása, megpucolása, de előtte még a megvásárlása, hazacipelése, raktározása. Nem kis hely kell ennek a mennyiségnek, bár egymásra is pakolhatod, ha ládában vannak. Egyszerre vásárlod-e meg vagy apránként, mert nem fogod ezt az egész mennyiséget egyszerre elkészíteni, hacsak nincsen hozzá hatalmas fazekad vagy üstöd. Rendesen előre kell készülni egy ilyen mennyiséghez. No meg az irdatlan mennyiségű üveg, hogy az biztos, hogy ne törött legyen bármelyik is. Átnézni, kimosni ha esetleg van gyári szaga. Jó „kis” mulatság :) Én azt javaslom, hogy próbáld meg 20 kg-mal, fogj hozzá reggel vagy délelőtt és mérjed, hogy melyik procedúra mennyi időt vesz igénybe. Ilyen mennyiségnél a gondolkozással sok időt lehet megtakarítani, mert irdatlan mennyiségről van szó. Gondolkozás alatt értem azt, hogy optimalizálod, simábbá teszed a folyamatokat.

Állandóan kavargatni kell miután felmelegedett, hogy le ne égjen az alja és át ne vegye az egész az égett szagot, mert szépen bele lehet keverni.

Nem adtam konkrét számot a válaszban és nem is tudok, mert ez mint írtam nagyon sok mindentől függ.

2022. júl. 17. 20:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
De inkább hetekig.
2022. júl. 17. 20:07
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

4-es vagyok.

Az sem mindegy, hogy mennyi helyed van, ahova a befőtteket felteszed.

Az sem mindegy, hogy milyen méretű merőkanalad van.

Az sem mindegy, hogy hányan töltitek.

Az sem mindegy, hogy le kell-e takarítani az üvegeket vagy tudtok rendesen önteni, esetleg befőttes tölcsért (talán így nevezik) használtok.

A kevergetés ilyen mennyiségnél felér egy fizikai munkával.

No meg kell óriási keverő.

Aztán meg véletlenül se menjen el az áram vagy a gáz – amire biztosíték nincsen. De mondjuk, hogy mivel ezen nem tudnál sokat befolyásolni (hacsak nem a saját lakást terhelted túl), ezért ezt „figyelmen kívül hagyhatod”.

Egyébként az 50l-es fazék nem valószínű, hogy felfekszik az égő térre. De, ha fel is fekszik, fel kell tenni, meg le is kell venni vagy onnan tölteni, mert 50kg+-ot nem fogsz könnyedén mozgatni.

Aztán le ne csapja a kismegszakítót a – indukciós lap esetében – 2-3-4 lap használata + aprítógép + bojler + lámpa (ha sötét a helyiség) + hütő, fagyasztó (mert ugye ez mindig meg) + mosógép, TV, laptop, stb. stb. stb.-nek az összfogyasztása. Ha többen laktok, akkor megkell egyezni, hogy lehet, hogy nem nézheti a TV-t vagy mást nem használhat és hasonlók.

1-edül nem javaslom, hogy elkezd. Ha mégis, akkor annyira sokáig fog tartani, és olyan fárasztó lesz, hogy elmegy a kedved tőle néhány alkalom után.

Annak ellenére, hogy több tényező nem jut eszembe, úgy vélem, hogy vannak még dolgok, amiket figyelembe kellene venni. Óriási tervezést igényel. Nem azt mondom, hogy az ember nem képes rá, mindent figyelembe venni, de nehéz. Én noha készítettem lekvárt és az sokáig tartott, mert sűrűre akartam főzni (és cukor nélkül – a cukor sűrít). Ha jól emlékszem, akkor még nem használtam a felesleges lé kipréselés feltalálásomat.

2022. júl. 17. 20:22
 7/14 anonim ***** válasza:
96%

Ismét 4-es vagyok. Bocsánat, hogy 3 részben írok.

Egyik művelet időtartamát sem szabad alábecsülni. Készíts egyszer és minden műveletet írj le, hogy mennyi ideig tartott (pisilés, kakilás, étkezés, fazekak elmosása – ezek is időt igényelnek).

Na, többször már nem jelentkezem. Akkor se, ha jut még eszembe valami.

2022. júl. 17. 20:25
 8/14 qkker1 ***** válasza:
88%
400 mi? Nem mindegy, hogy mL, vagy 1 literes adagok.
2022. júl. 17. 21:05
 9/14 anonim ***** válasza:
14%

8-as! Egyértelmű, hogy miről van szó. Azt noha nem írta, hogy a kisebb üvegre gondol (370 ml) vagy a nagyra (720) vagy esetleg aprókra (de ez utóbbit nem tartom valószínűnek), de semmiképpen sem 400 ml-re gondolt. Az 1l-es befőttes üveg pedig nem elterjedt. Ennek a lehetőségét pedig ezért zárom ki.

Értem, hogy nem pontos a kérdése, de érthető, hogy miről van szó. Hozzászólásodat kötekedésnek gyanítom.

2022. júl. 17. 21:15
 10/14 anonim ***** válasza:
63%

Nekem 20 üveg (akámelyik) fér bele egy napi energiámba.

Nálam ez a maximum.

És ez csak az elkészítés, a beszerzésre fordított időt most nem számolom.

2022. júl. 17. 21:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!