A marhahús miért sokkal drágább mint például a sertéshús, vagy a baromfihús?
Figyelt kérdés
aug. 13. 16:02
1/6 anonim válasza:
Kereslet-kinalat, valszeg most a marhahuse igy alakult...
2/6 anonim válasza:
Egyrészt ahhoz, hogy egy marha vágásra alkalmas meretü legyen, jóval több idö és föleg jóvan több takarmány + egyéb tartási költségek szükségesek, mint egy disznó esetében, másrészt egy marhából arányban sokkal több olyan rész van, ami nem eladható igazán, harmadszor sokkal kevvesebb marhát fogyasztanak a magyarok.
4/6 anonim válasza:
És még jóval tovább is kell főzni/sütni.
Nem költséghatékony.
5/6 anonim válasza:
Vágásérett:
Csirke: 42 nap
Sertés: ~ 0,5 év
Marha: ~ 2 év
Azért nagyon nem mindegy. És ez csak a születéstől számított idő, a vemhesség is hasonlóan hosszabb idő.
6/6 anonim válasza:
Nyilván sokkal több a tenyészideje,többet eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!