Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A marhahús miért sokkal...

A marhahús miért sokkal drágább mint például a sertéshús, vagy a baromfihús?

Figyelt kérdés

aug. 13. 16:02
 1/6 anonim ***** válasza:
4%
Kereslet-kinalat, valszeg most a marhahuse igy alakult...
aug. 13. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt ahhoz, hogy egy marha vágásra alkalmas meretü legyen, jóval több idö és föleg jóvan több takarmány + egyéb tartási költségek szükségesek, mint egy disznó esetében, másrészt egy marhából arányban sokkal több olyan rész van, ami nem eladható igazán, harmadszor sokkal kevvesebb marhát fogyasztanak a magyarok.
aug. 13. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
42%
Piacgazdaság van.
aug. 13. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
31%

És még jóval tovább is kell főzni/sütni.

Nem költséghatékony.

aug. 13. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Vágásérett:

Csirke: 42 nap

Sertés: ~ 0,5 év

Marha: ~ 2 év


Azért nagyon nem mindegy. És ez csak a születéstől számított idő, a vemhesség is hasonlóan hosszabb idő.

aug. 13. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
48%
Nyilván sokkal több a tenyészideje,többet eszik.
aug. 14. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!