Csirkezsír allergizál?
Sziasztok!
Kutyusunknál, több tápváltás után is jelentkeznek allergiás tünetek. Fokozatosan szoktattuk át, tudom nem egyik napról a másikra múlik el stb. Ezekkel tisztában vagyok. Nagyon sokan lehúzzák az allergia tesztet, így gondolkodom rajta. Plusz a legtöbb helyen azt írják nem most az allergia közepén kell. Ami biztos, hogy kajától jön ki, és csak egy idő után, miután gondolom telítődik vele.
Csirkés dolgot az elejétől kezdve nem kap, viszont a legtöbb tápban van csirke zsír. Tegnap a fresiben az egyik dolgozó azt mondta, hogy a csirkezsír nem allergizáló csak maga a fehérje. Többször beszéltünk már ott dolgozókkal ezzel kapcsolatban, de eddig egyik se mondta. Ti tudtak erről valamit?
Az orvossal folyamatos a konzultáció, de ez most pont elfelejtettem megkérdezni…
Illetve túl vagyok rengeteg vizsgálaton, már, egyenlőre keressük a megfelelő tápot…
Előre is köszönöm a válaszokat.
Okozhat, de nalatok ugye az sem biztos, hogy a csirkere allergias. Lehet tok masra.
Amugy en a trovet gyogytapjait ajanlom, az egyik kutyam csirkeallergias, masik hugykoves, mindkettonel bejott ez a marka. Nem olcso, de egyik gyogytap se az.
Azt mondják nagyon ritka, hogy a csirkezsír allergén lenne, viszont a saját kutyusomon tapasztaltuk, hogy ő sajnos allergiás arra is. Mióta kerüljük azóta nincsenek problémai.
A fressnapfban engem is mindig meg akarnak győzni, hogy az elméletben nem okozhat allergiát, de hiába ha gyakorlatban okoz.
Itt egy táblázat, ami szinte az összes tápot összefoglalja és le van írva minden hasznos infó, a fő fehérjeforrástól kezdve, az allergén gabonáig mindent. Az is le van írva, hogyha szárnyas van benne az milyen formában. :)
BÁRMI okozhat allergiát, az más kérdés, hogy a fehérje allergia gyakoribb, mint a zsír. Viszont viszakérdeznék: ugyan mennyibe kerülne összeszedni egy limitált összetevős tápot, amiben napraforgóolaj van? Te is okosabb lennél tőle...
Amúgy:
"Ami biztos, hogy kajától jön ki, és csak egy idő után, miután gondolom telítődik vele."
Klasszikus tárolási atka allergia tünet. Kinyitod a tápos zacskót, minden szuper, aztán ahogy telik az idő, újra erősödnek a tünetek. Ez esetben:
- kisebb zsákokban veszitek a kaját (hosszú távon nem éri meg, de tesztelésben segíthet)
- porciózva bevágjátok a frissen bontott kaját a mélyhűtőbe
- az állatorvossal egyeztetve kipróbáltok valami alternatív etetési módot (nyers etetés, főtt étel), szintén porciózva, mélyhűtve.
1: köszönöm a választ, igen egyenlőre próbálkozunk. Most az Eukanubát teszteljük, ha nem válik be megpróbáljuk amit ajánlottál!
2: köszönöm a választ és a táblázatot. Nyilván vannak akik minél több mindent elakarnak adni, meg van egy kettő aki ténylegesen ért is hozzá és tényleg segítséget nyújt.
3: a kutyánknak ment a hasa így azt gondoltuk a táptól van illetve lettek a hajlataiban kiütések, “pici pattanás szerűek”. Most az Eukanubától helyre állt a széklete; de a pöttyök megvannak, nyilván nem két nap után tűnnek el. Lehet két külön allergiáról beszélünk.
Hónapok óta csak kis zacskóval veszünk pont azért, hogy ha jelentkeznének újra a tünetek akkor tudjunk váltani és ne rohadjon ránk egy 20 kilós táp…
Főtt ételt próbáltuk Petchef formájában, attól is ment a hasa.
A nyershez nincs elég nagy hűtőnk.
Ha valakinek aktuális, az Eukanuba halas táptól minden tünete elmúlt. Kap folyamatosan a humacot is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!