Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Magyarországon van burek? Ha...

Magyarországon van burek? Ha meg van, akkor hogy hívják? Tuti nem burek a neve, mert ott minden le van fordítva!

Figyelt kérdés
Egyáltalán tudja valaki, hogy mi az a burek? XD Azt úgy képzeljétek el, hogy olyan népszerű kaja itt, mint Mo-n a Meki, vagy Burgerking. Sőt, a Lazannyés és a húsosgombás finomabb is. :)
2010. nov. 2. 08:36
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Én nemtom hogy honnan szeditek, hogy a sólet az zsidó kaja?! A habarás valóban nem egy találó szó, viszont a rántás igen. Tojás az nem kell bele, de szerintem ez szokásoktól függ. Főzelék meg megintcsak nem lehet, mivel a főzelék épp amiatt főzelék, mert nem tartalmaz húst, hanem húsok mellé fogyasztjuk. És bizony mikor kiszedted a tányérodba a sóletot, akkor 1-2 kanál tejfölt ha odateszel mellé, akkor az nagyon finom. Egyszer próbáljátok ki! :D
2010. nov. 5. 13:16
 22/25 anonim ***** válasza:
Onnan szedjük, hogy valóban zsidó étel, hagyományos szombati fogás, ezért készül sütőben, vagy kemencében. Tojással, tejföl, és rántás nélkül. Nézz utána, a google a barátod.
2010. nov. 7. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/25 A kérdező kommentje:
De kell rá rántás, tojás viszont nem kell bele, és tejföllel az igazi. Ha még egyszer valaki elkezd itt nekem okoskodni, úgy leszavazom, hogy csak úgy füstöl. Engem nem b*szhat fel akárki...
2010. nov. 7. 12:14
 24/25 anonim ***** válasza:
91%
Senki sem okoskodik rajtad kívül, a sólet akkor is ez: [link] Bírom, hogy te ott Szerbiában egymagadban mindent jobban tudsz, mint Magyarország tízmillió lakosa.
2010. nov. 7. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/25 anonim ***** válasza:
93%

Mert ki vagy te, kedves kérdező? Annyi, hogy nem vagy képes elfogadni, hogy tévedtél, és itt füstölögsz és támadsz mindenkit, holott olyan piti kis hülyeség, hogy épeszű ember nem is foglalkozik vele.

Ja, bocsi, hogy neked 137es az IQ-d. Mondok valamit, nekem 146, és mégsem én vagyok a Jani. Ez csak egy szám. A sólet tradicionális zsidó kaja, marhahús nélkül. A babfőzelék nem zsidó, abba akár a Bodrit is beledarálhatod és habargathatod kedvedre.

A sóletnél az üvegesre párolt hagymára teszel lisztet csak (ami NEM habarás), arra a hús, ami rohadtul nem mindegy, hogy mi, gersli - árpagyöngy - , és utána fel kell engedni.

A babfőzelék az, amiről te beszélsz, nem kóser, külön főzöd a babot, külön rántást készítesz, belekevered, gersli sehol.

Szakács vagyok, szóval tudom, mit beszélek.

De TE biztos jobban tudod, lehet lepontozni.

2010. nov. 7. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!