Magyarországon van burek? Ha meg van, akkor hogy hívják? Tuti nem burek a neve, mert ott minden le van fordítva!
Hát ha ez a török börek akar lenni más néven, akkor az Istanbul étteremben van, a Szerájban is, de adok linket török kajáldákról, itt keresgélj :)
(a szerájban marha jó amúgy :))
Hát kedves második válaszoló meg fogsz lepődni, de én azt mondom, hogy te h*lye vagy! A Meki-n meg a Burgerking-en azt értettem, hogy amiket ott lehet kapni, az mind 0.
Hát ha nem érted a lazannyét, akk az már a te bajod. És nem a tésztaételt darálják a burekbe te idióta, hanem az egy húsos paradicsomos massza fűszerekkel, és azzal van megtöltve a burek. Igen, számtalanszor voltam Magyarban, de még sehol nem találkoztam burekkel. Sőt, Pesten volt olyan pékség is, ahol még nem is hallottak burekről! Nemmondom, van ám ott kúltúra....:-S A többieknek pedig megköszönném a válaszukat.
Igen, jóba, mert minél többet írsz, annál többet lehet rajtad röhögni. :)
1. Nem nemzeti, hanem nemzetközi ételt írtam. Egyik sem idegen szó, az idegen szavak szótárában idegen - nem magyar - kifejezések vannak magyarra fordítva.
2. Pékségekben kapható nemzeti étel, nem csak Magyarországon, hanem Szerbiában is. Nemzetközi is, mint például a pizza.
3. A hamburger nemzeti étel, már amennyiben az USA nemzetnek számít. Ha szerinted nem is, mindenki más szerint igen.
4. A magyar helyesírás szerint nem létezik lazannye. Attól még, hogy egy-két primitív lény nem tudja leírni, az akkor is lasagne, hiába tombolsz. Szerbül pedig a lasanje. Akár szerbül, akár olaszul írod akkor is tésztaétel, tök mindegy, hogy te mit értesz alatta. A gyümöcslevest hiába hívod sóletnek, mert felétek a tanyán így szokás, az attól még mindenki másnak gyümölcsleves marad.
4. Miből gondolod, hogy nem tudok semmit a kultúrátokról? Tőlem áttérhetünk a szerb kortárs képzőművészetre, és irodalomra is. Vagy legyen a magyar, mert te arról mindent tudsz? :)
Ja, és csak kiegészítésként: nem vagyok az öcséd, mert nő vagyok, paraszti származású pedig még úgy sem. Ha még egyszer erre jársz, a kultúránk részeként sajátítsd el, hogy milyen hangnemben illik másokkal beszélni. Sok sikert hozzá. Most folytathatod az okoskodást, csak magad égeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!