Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Magyarországon van burek? Ha...

Magyarországon van burek? Ha meg van, akkor hogy hívják? Tuti nem burek a neve, mert ott minden le van fordítva!

Figyelt kérdés
Egyáltalán tudja valaki, hogy mi az a burek? XD Azt úgy képzeljétek el, hogy olyan népszerű kaja itt, mint Mo-n a Meki, vagy Burgerking. Sőt, a Lazannyés és a húsosgombás finomabb is. :)
2010. nov. 2. 08:36
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nő vagy, értem. Nos, ha ezt tudtam volna előbb, akkor a h*lye p*csát is beékeltem volna a mondataimba, de mint mondani szokás, ami késik, nem múlik. Na de az úgysem old meg semmit, épp úgy mint hogy az sem, ha egy városi szőke bulával szállok vitába olyan dolgok terén, amiről fogalma sincs. Szabad kérdeznem hány éves ön/te? Csak azért, mert akkor kényelmesebben alázlak meg a publikum előtt, ugyanis az előbb már megint egy orbitális nagy baromságot írt. Szerbül így megy a neve: Burek sa Lazanjom, de mondják simán csak Lazanje sa mlevenim mesom. És nem tudom hogy mi okból erősködik itt nekem olyanról, hogy lasanje. Maga h*lye! Idézek öntől: " A magyar helyesírás szerint nem létezik lazannye. Attól még, hogy egy-két primitív lény nem tudja leírni, az akkor is lasagne, hiába tombolsz. Szerbül pedig a lasanje. Akár szerbül, akár olaszul írod akkor is tésztaétel, tök mindegy, hogy te mit értesz alatta". Most pedig helyesbítek ön helyett is: 1. A magyar helyesírás szerint igenis létezik lazannye. 2. Primitív megintcsak nem vagyok, hogy is lehetnék 137-es IQ-val?! 3. Mint már mondottam, szerbül lazanje. 4. hangsúlyozom ismét, hogy éntőlem magában a lasagne, vagy lazannya lehet tészta étel, de a SZERBIAI BUREK FAJTÁKNÁL A LAZANNYÁS, AZ EGY HÚSTÖLTELÉKES BUREK, ÉS NEM TÉSZTATÖLTELÉK VAN A BUREKBEN. Maga nem fogja ezt a tényt fel, nem pedig én. Lépjünk tovább. Gyümölcsleves? Sólet? Felénk tanyán? Huhh, politikába nem szerettem volna belemélyedni, de úgynézki muszály. Nos, a sólet az babból készül, PONT. Gyümölcsleves? Ezt el kell ismernem, hogy ilyenről még sosem hallottam, de ennek is megvan az oka, mivel úgy vélem, hogy Szerbiában ezt kompótnak hívják. És ebbe ne is köss bele, itt a példa, hogy lefordítjátok az ételek nevét PONT. Felénk tanyán ugyanaz a helyzet mint magyarban, mégpedig az, hogy idézem: Ha a paraszt nem dolgozik, az úr nem sz*rik. Nemtudom eltökélni hogy miféle öntelt, egoista, városi ki vagyok-mi vagyok beállítottságú cicababa kegyed, de amint látom, az etikett óráról sokat hiányzott, és valószínű, hogy a neveletlensége miatt ilyen tapintatlan. A tudatlanságára nem tudok ésszerű magyarázatot adni, de őszintén bevallva nem is érdekel. Ha meg ennyire irritálom önt, akkor bár konkrétan parasztozzon le. És végül, de nem utolsó sorban a kedves személyének kéne előbb megtanulni a helyes hangnemet. Azt hiszem egyelőre elmondtam amit szerettem volna. Várom tehát tisztelettel a válaszát kisasszony!
2010. nov. 2. 18:51
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem óhajtok belekontárkodni a nyelvtani-etikai eszmecserébe, csupán halkan megjegyezném, amennyiben arról a hajszálvékonyra nyújtott rétestészta jellegű, darált hússal, illetve sós-túrós töltelékkel bélelt kör alakú, négy részre szelt tésztaételről szól a kérdés, akkor igen, lehet kapni Magyarországon, két várost is tudok említeni, ahol igazán finom variációkat lehet kóstolni. (Természetesen, gondolom hazájában fogyasztva lenne az igazi. :) )
2010. nov. 2. 19:38
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm -e nagyvonalú választ, ami kielégítette kellőképpen a kíváncsiságomat. :) Mellesleg igen, arról a bizonyos kör alakú cuccról van szó! Mégegyszer köszönöm.
2010. nov. 2. 20:00
 14/25 anonim ***** válasza:
94%
Te egy gyökér vagy, és a kompót az nem gyümölcsleves. :S
2010. nov. 3. 00:20
 15/25 A kérdező kommentje:
Tévedés! Ember vagyok, nem gyökér...! :-S Öröm volt veled dumálni...
2010. nov. 3. 00:46
 16/25 anonim ***** válasza:
A sólet nem a zsidó babfőzelék szerű cucc sonkával?:(
2010. nov. 3. 06:49
 17/25 A kérdező kommentje:
De igen! Nem is főzelék az tulajdonképpen, hanem habarás van rajta, ami álltal sűrű lesz. De kül elejében olyan mint a leves, csak a lisztes rántás miatt a végén sűrű lesz. Nagyszemú babból készül ,és lehet bele rakni sonkát, szalonnát, lényeg hogy füstölt hús legyen. Kemencében vagy sütőben viszont még jobb. Tejföllel szervírozva nagyon ütős kaja! :D Imádom!
2010. nov. 3. 18:30
 18/25 anonim ***** válasza:
89%

Hát én szerbiai vagyok, de az életben nem mondanám, hogy a szerb kultúra az én kultúrám, mert utálom ezeket a ki.aszott szerbeket, és mert MAGYARNAK SZÜLETTEM.

Kérdező, nem tudom, te hol élsz, de én még nem láttam egy pékségben sem "burek sa lazanjom"-ot és húsosgombás burekot sem.

Vagyis láttam húsos burekot, de az nem lasagne-s burek, hanem HÚSOS. Húsosgombás pedig nincs.

A gyümölcsleves nem egyenlő a kompóttal.

Hogy már a válaszadókkal is vitatkozzam, nem LASANJE szerbül, hanem LAZANJE.

Amúgy pedig nem is olyan népszerű. Az én ismertségi körömben nem rajongják körül a burekot.

Én pedig UTÁLOM. Mert egy zsíros sz.r.

egy zentai

2010. nov. 3. 20:36
 19/25 A kérdező kommentje:

Húsos-gombás márpedig van, csak nem Zentán. Szabadkán is csak 1 helyen tudok, az Arena pékségben. Lazannyés meg csak a Lipában van. Én sem bírom a r*cokat, meg én sem mondom, hogy a szerb kultúra az én kultúrám, én is magyar állampolgár vagyok. De itt élünk kissebbségben, és nekünk kuss a nevünk. Ez van. Attól hogy te utálod, 5.000.000 ember attól szereti azt a zsíros szart. Gondolom én meg azt nem szeretném, amit te kajálsz. Ki tudja?! :D

Üdv Községi barátom! :) Egy tornyosi

2010. nov. 3. 22:42
 20/25 anonim ***** válasza:
A sóletbe nem kell habarás, és füstölt marhahússal, meg libacombbal, plusz tojással készül kemencében, vagy sütőben. Megnézném, hogy egy zsidó ételbe hogy kerül szalonna, vagy a húsos ételre tejföl. Ami habarással készül, és füstölt disznóhússal, az nem sólet, hanem babfőzelék füstölt hússal.
2010. nov. 5. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!