A magyarok többsége miért csak karácsonykor eszik halászlevet, és más halételeket?
Halászlevezni étteremben szoktunk, otthon nem állunk neki, mióta a nagybátyám elhunyt. Rajta kívül mindenki valami halas lecsós borzadályt kotyvasztott, mint valami főzelék.
Nálunk nemhogy hal van, de tenger gyümölcsei is háromhetente. A garnéla nagy kedvence a kisfiamnak, simán grillezve sok citrommal és bulgursalival szeretjük. A süllőt szeretjük nagyon, de megesszük a szálkás halat is, nálunk nincs válogatás, ez nem a Four Seasons.
Amúgy relatív a drágaság, mert mi pl ugyanannyit költünk kajára hármunknak, mint anyósomék kettejükre, mégis sokkal változatosabb, egészségesebb és finomabb a mi étrendünk. Eleve nem repül a cukros nasi meg az üdítő a kosarunkba… Így futja a halfélére is.
Aki azt mondja, hogy a hús olcsóbb: nem látom a kirívó olcsóságot, mert kilónként 80-200 ft a különbség. Legalábbis itt a piacon ennyit figyeltem meg. Viszont azt vettem észre, hogy a halféléből kevesebb is elég. Míg egy evésre megeszik a fiam 2 szelet karajt körettel, addig a lazacból nyilván nem ver be ekkora adagot. Garnéla is max 4-6 db megy neki és tele van vele. Ha meg csirkét csinálok, akkor megeszik 1,5 egész combot is.
Elég drága a hal és sok helyen nehezen is szerezhető be. Itt most a hazai halfajtákra gondolok.
28.000 lakosú városban élek (egy csomó tó és körösök is vannak a környéken), de halat alig lehet beszerezni. Van egy halárus a piacon, aki 3 délelőtt van nyitva hetente, amikor is sokan dolgoznak.
Ráadásul elég érdekes is a boltos. A közelmúltban akartam venni busát, de kb 5 kg-os volt neki egyben lefagyasztva. Hozzáteszem kettőnknek kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!