Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A magyarok többsége miért...

A magyarok többsége miért csak karácsonykor eszik halászlevet, és más halételeket?

Figyelt kérdés

aug. 9. 15:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert nagyon kis része a tradicionális magyar konyhának a hal, manapság meg elég drága is. Sok ember nem is szereti (én sem).
aug. 9. 16:11
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez nem így van.

Biztos vannak családok, akiknél jellemző, de elenyésző. Akik szeretik a halat, azok gyakrabban esznek.

aug. 9. 16:11
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Azért nem szeretik a magyarok a halat, mert az itt kapható édesvízi halak szálkásak. A tengeri halban nincs szálka. A mi családunkban én nagy halfogyasztó vagyok, minden hónapban van halnap, pl. halászlé, de mint írtam, csak én. Ez olyan szóbeszéd, hogy mi lovas nemzet vagyunk. Egyébként meg drága, 2200-2500 Ft a ponty kilója. Csirke, disznó olcsóbb. És ez már számít.
aug. 9. 16:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Halászlevet karácsonykor sem eszünk, főleg, mert a családban senki se tudja elkészíteni.

Drága a hal, egyedül a Pangasius halfilé olcsó, de arról nagyon rosszakat lehetett olvasni egy időben, azóta nem mertem venni.

Fagyasztott tengeri halfilét szoktam néha panírozva kirántani, vagy pedig túrós tészta mellé párolok paprikás halfilét. Nincs bajom a hallal, csak annyi, hogy drága.

A piacon kapható hekket is nagyon szeretem, de mégis ritkán veszek.

aug. 9. 16:27
 5/12 anonim ***** válasza:
17%
Mert a magyar emberek többsége finnyás és szűklátókörű a kaja kapcsán.
aug. 9. 16:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal úgy alakult ki ez a hagyomány, hogy 24-e böjti nap volt, húst nem, csak halat lehetett enni. Ugyanis 25-e karácsony napja, 24-e csak az előeste lenne. De sokan már aznap ünnepelni akartak, így a vallási szabályokat papíron betartva a hal lett a karácsonyi ebéd.

(Az meg egy másik történet, hogy miért engedélyezett a böjtben a hal.)

aug. 9. 17:14
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
meg nem is az hogy szálkás, de pocsolyaízű annak, aki ahhoz van szokva hogy a hal az a rántott halat jelenti, többnyire alaszkai tőkehalfilé vagy újabban a csóró megoldásos pangasius néhány elenyésző szálkával. és hát aki így áll neki egy halászlének és azt tapasztalja hogy tele van krvanagy csontdarabokkal falatonként, el is veszi minden kedvét
aug. 9. 19:27
 8/12 anonim válasza:
100%
Én holnap főzök halászlevet. Ponty harcsa. Bajai vagyok.
aug. 10. 05:28
 9/12 anonim ***** válasza:
68%

Nyilván aki horgászok többször eszik halat

De köszönhető hogy nincs tengerpartunk és néha megfizethetetlen a hal.

aug. 10. 08:01
 10/12 anonim ***** válasza:

Sosem eszem halászlevet.

Nem szeretem.

Halat ettől függetlenül szoktam enni, általában kéthetente.

aug. 11. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!