A családodban jelen van a vasárnapi ebéd hagyománya?
Amint végre elköltöztem a kontrollmániás, minket a tesómmal étkezési zavarba verő szüleimtől (ő túlevéses zavarban szenved, én anorexiás voltam éveken át) első dolgom volt ezeket a "kötelező" szrokat kiiktatni az életemből.
Most már házasságban élek, pont a hétvégék azok, amikor akkor ebédelünk, amikor megéhezünk mert én legkésőbb fél kilenckor reggelizek, a férjem sokszor tizenegy után.
Ha nekem várni kéne az ebéddel, mire ő is megéhezik - na persze.
Hétköznap egyszerre kelünk, közösen ebédelünk, hétvégén a vacsora közös.
Dehogy rántok húst, soha nincs, max ha rendelünk. Nem retkelek feleslegesen és pláne nem sülök az olaj felett. Sütőben is próbáltam, air fryerben is, mindenhogy pocsék.
Húsleves akkor van, ha betegek vagyunk, inkább valami izgalmasabb levest csinálunk, nem a klasszikus húsleveseket. Most épp a gyümölcskrém leves a menő a kisfiamnál.
Ami szokott lenni: házi készítésű tésztaételek, főleg orosz vagy olasz konyhatípusúak (az én családom félig orosz, nagymamám nagyon sok ilyesmire megtanított), zöldség csőbensültek (endívia, kínai kel, padlizsán, cukkini, édeskömény, stb), grillezett hús/hal/tenger gyümölcsei, csatnik, fasírtok bármiből (a kertben most épp rengeteg tök meg cukkini van, de húsból vagy lencséből is jók), főzelékek újhullámos módival (nem rántással, hanem gesztenyemasszával vagy burgonyával sűrítek), rakott bármi.
Szerintem idén a lasagne az egyetlen, amit többször is csináltunk, de azt is mindig mással, mert szeretjük vegásan is, vagy fele hús fele zöldség arányban, ízesítem a tésztalapokat szárított paradicsommal vagy spenóttal, tintahal tintával, stb.
Klasszikus hús-krumpli nincs, nem eszi meg a gyerek sem.
Egyáltalán nem, párommal sem igazán. Főleg úgy, hogy legtöbbször itt sem vagyok és programokra járok. Illetve nem ilyen által osztom be, hogy mikor mit eszek. Amit amikor kívánok. Még ráadásul: nem nagyon eszek húst.
Pont eszembe is jutott tegnapi napon, hogy kivételesen mégis tartottunk egy vasárnapi étkezést. Májgombóclevest, sültkrumplit, rántott sajtot készítettem.
35/F
19+
Nem is nagyon szoktam két fogást enni, nekem a leves is bőséges, így is 3 napra főztem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!