Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Van valami különösebb oka...

Van valami különösebb oka annak, hogy a cherry cokeban a rendes kóla szénsavtartalmának a töredéke sincs jelen?

Figyelt kérdés

Mindig is a kedvenc üdítőm volt, coca-colával az élen, de mióta "visszakerült" (azaz mióta lila címkéje van) semmi szénsavat nem érzek benne. Pár évig hanyagoltam is, de a napokban csak ez volt a boltban, gondoltam kipróbálom újra. Hát, szerintem azóta csak még kevesebb a szénsav benne... :D Pedig érzem az ízén azt az igazi régi finom cherrycoke ízt, de ilyen formában ez ihatatlan sajnos. Van ennek valami különösebb oka, hogy ilyen alacsony karbonizálást kap? Ha ásványvíz lenne, lehet hogy a zöld színű kupakot is túlzásnak tartanám rá.

Nyilván vannak ennél fontosabb problémák is az életben, de kíváncsi vagyok ti mit tudtok erről, vagy mi a véleményetek róla. :D A válaszokat előre is köszönöm :)

#cola #cherry #Cherokee #régensajátzenéjeisvolt #mostmegmárszénsavsincsbenne
2024. júl. 5. 01:10
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

Eddig nem tűnt fel, hogy ne lenne benne szénsav. Hol veszed? Lehet, hogy kifogtál olyat, ahol sérült volt a kupak.

Én nem érzem, hogy szénsavasságban nagy eltérés lenne.

2024. júl. 5. 07:04
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem hasonló a szénsav tartalma mint a többi.
2024. júl. 5. 08:31
 3/6 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem is kevesebb benne a szénsav.

Nekem most vaníliás van itthon, abban is kevesebbnek érzem.

Lehetséges, hogy a széndioxid hiány miatt spórolnak, pár éve mindig fel-feljön a téma, hogy gyártósorokat állítanak le, és hasonló dolgok, mert nincs elég.

pl. :

[link]

2024. júl. 5. 09:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért lettél ennyire leszavazva 3-as, én személy szerint köszönöm neked, hogy előrukkoltál egy lehetséges magyarázattal, ami nem is tűnik butaságnak. Személy szerint én biztos vagyok benne, hogy jóval alacsonyabb lehet a szénsav-tartalma a cherrycokenak, de ezen senkivel sem szeretnék összeveszni. :D Legalábbis nekem az a legfontosabb rész egy üdítőben, és ebből kifolyólag finnyás is vagyok rá. Ásványvízből is pl csak a fekete Szentkirályit iszom (Bár nagyon tudom hiányolni a régi zöld üveg-üveges Theodorát). :D
2024. júl. 6. 06:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Közben megkérdeztem a ChatGPT-t, szerinte pont a Cherrycokeot és a Vanillát az UK-ban gyártják. Csak a Classic Coca-Colát, a Zerot, Lightot, a cukros Fantákat és a cukros Spriteot gyártják helyileg, minden országban. Minden mást, a Cherrycokeal és a Vanillával együtt az UK-ban, és csak speciális esetekben gyártanak máshol is. Ebből kifolyólag gondoltam, hogy ott más szabályzások vonatkoznak az üdítők szénsav-tartalmára, amit a ChatGPT meg is erősített. De akár az importtal járó hercehurca is már önmagában ronthat az üdítők minőségén.

Mindezt csak miattad, kedves 3-as! :D Ne haragudj, hogy miattam lettél lepontozva!

2024. júl. 6. 07:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Mármint azért ne haragudj - hogy le lettél szavazva, mert válaszolni mertél a kérdésemre... :D
2024. júl. 6. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!