Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A családodban jelen van a...

A családodban jelen van a vasárnapi ebéd hagyománya?

Figyelt kérdés
Ha a harmadik vagy negyedik opcióra kattintasz akkor kérnék szépen pár példát a fogásokra.

aug. 4. 19:54
A kérdező szavazást indított:
Nem
A család együtt étkezik, de hétköznapi fogásokat fogyasztunk
Nem együtt étkezünk, de ünnepi(bb) fogások kerülnek az asztalra
A család együtt étkezik, és ünnepi(bb) fogások kerülnek az asztalra
A család együtt étkezik, hagyományos vasárnapi ebédet fogyasztunk (húsleves, rántott hús)
40 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
persze, hagyományosan rosszullétig zabáljuk magunkat minden vasárnap, évtizedek óta
aug. 4. 20:35
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
Mégcsak az ebéd fogalma sincs. Mindenki akkor eszik amikor akar. Én pl csak du szoktam először enni...
aug. 4. 21:32
 3/20 anonim ***** válasza:
98%

Együtt etkezunk, de nálunk nincs ilyen (halistennek) hogy vasárnap húsleves és rántott hús. Ezek hétköznap vannak, ahogy kijon, nincs tervezve.

Ezért nekünk teljesen természetes hogy esetleg hétfőn, szerdán, pénteken van ünnepibb vacsora, vasárnap délben meg egy zöldborsófőzelék tükörtojassal vagy oldalassal.

A férjem és az én családom hagyománya volt a vasárnap kötelező együtt húsleves rántotthús, de mi ezt nem akartuk.

aug. 4. 21:53
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
Nem igazán. Nagy ritkán eszünk együtt, főleg, ha vendég jön vagy grillezünk. Ilyenkor sem délben eszünk, inkább délután vagy este.
aug. 4. 22:01
 5/20 anonim ***** válasza:
70%
Hatvan évesek elmúltunk, megmaradt nálunk az a régi szokás, hogy vasárnap húsleves ( a páromnak, én húst nem fogyasztok csak halat, én valamilyen zöldséglevest vagy krémlevest eszek), burgonyapüré vagy sült krumpli, sült/rántott hús ( nekem hal, sajt, vagy valami vegetáriánus étel), saláta.... Persze hétfőn nem kell főznöm :-)
aug. 4. 22:25
 6/20 anonim ***** válasza:
75%
Sokszor eszünk vasárnaponként sült csirkecombot, esetleg rántott hust, de nem mindig. Masreszrol meg vannak bizonyos "hétköznapibb" etelek, amiket kerülünk vasárnap (pl lecsó, fasirt, túrógombóc, pizza) Viszont sosincs 2 fogas.
aug. 4. 22:35
 7/20 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk megvan a vasárnapi ebéd, párom családjánál nincs meg
aug. 4. 22:40
 8/20 anonim ***** válasza:
85%
Félig-meddig. Ha otthon vagyok a szüleimnél, és pont hétvégén, akkor általában húsleves + brassói vagy rántott hús és sült krumpli az ebéd.
aug. 5. 02:48
 9/20 anonim ***** válasza:
71%
Szombat, vasárnap igen közös az ebéd a húsleves fix rántott szelet nem mindíg.
aug. 5. 08:04
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire igen. Ha a lányomék hazajönnek, akkor inkább. Egyébként ketten vagyunk, így nagy ügyet nem csinálunk belőle.
aug. 5. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!