Csabai vagy Gyulai kolbász? Bajai vagy Szegedi halászlé?
ma 11:46
Nem látom, de kíváncsi vagyok.
Nem Gyulai vagy Csabai, hanem Gyulai ÉS Csabai!
Nem szeretem a tésztát, amúgy mindkét halászlé ízlik.
Halászlé? A Bajai ponytból készül,és gyufatésztát főznek hozzá! Viszont a ponty nagyon szálkás,és azt nem passzírozzák! Ezért kedvelem sokkal jobban a szegedi halászlét. Egyrészt vegyes halból az igazi,passzírozom is,mert a szálkákat máshogyan nem lehet elválasztani a halhústól.Ez a specialitások,karácsony előtt mindíg 10-12 kg vegyes hallal jövök haza a piacról! Van benne folyami harcsa,törpeharcsa,amúr,vagy ponty(1,5 kg-os),kárá
sz,Keszeg, kecsege!Igaz,hogy majdnem 40 ezerbe került,de nem érdekel! Ilyenkor az a mondás játszik nálam,ha már lúd,legyen kövér!
Egyik bolti kolbász sem olyan mint volt valaha. Az élelmiszerkönyvi változások miatt már sok mocskot is beletehetnek. Plusz a disznók is másképp vannak etetve, a paprikáról meg már ne is beszéljünk. Ezt úgy szokták diplomatikusan lefordítani, hogy az élelmiszeripar fejlődése.
Jobban teszed, ha megbízható forrásból, háztól veszel neked megfelelő fűszerezésű, érlelésű, füstölésű húsárut.
Ha általánosságban, mint kolbász típust érted a kérdést (és nem a boltira gondoltál) ott meg még az egyes típusok között is nagy a szóródás. Nincs két azonos ízesítés, füstölés stb. Azaz megint csak az egyéni ízlés dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!