Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csabai vagy Gyulai kolbász? B...

Csabai vagy Gyulai kolbász? Bajai vagy Szegedi halászlé?

Figyelt kérdés

júl. 27. 19:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%

ma 11:46

Nem látom, de kíváncsi vagyok.

júl. 28. 13:04
 12/21 Veteránmacska ***** válasza:
47%
Mind egy
júl. 28. 17:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Kolbászból a gyulait preferálom, a halat nem szeretem.
júl. 29. 10:39
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem Gyulai vagy Csabai, hanem Gyulai ÉS Csabai!

Nem szeretem a tésztát, amúgy mindkét halászlé ízlik.

júl. 30. 07:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Kolbász mindegy halászlé pedig Tiszai.
júl. 30. 09:39
 16/21 anonim válasza:
100%

Halászlé? A Bajai ponytból készül,és gyufatésztát főznek hozzá! Viszont a ponty nagyon szálkás,és azt nem passzírozzák! Ezért kedvelem sokkal jobban a szegedi halászlét. Egyrészt vegyes halból az igazi,passzírozom is,mert a szálkákat máshogyan nem lehet elválasztani a halhústól.Ez a specialitások,karácsony előtt mindíg 10-12 kg vegyes hallal jövök haza a piacról! Van benne folyami harcsa,törpeharcsa,amúr,vagy ponty(1,5 kg-os),kárá

sz,Keszeg, kecsege!Igaz,hogy majdnem 40 ezerbe került,de nem érdekel! Ilyenkor az a mondás játszik nálam,ha már lúd,legyen kövér!

júl. 31. 09:27
 17/21 anonim válasza:

Egyik bolti kolbász sem olyan mint volt valaha. Az élelmiszerkönyvi változások miatt már sok mocskot is beletehetnek. Plusz a disznók is másképp vannak etetve, a paprikáról meg már ne is beszéljünk. Ezt úgy szokták diplomatikusan lefordítani, hogy az élelmiszeripar fejlődése.

Jobban teszed, ha megbízható forrásból, háztól veszel neked megfelelő fűszerezésű, érlelésű, füstölésű húsárut.

Ha általánosságban, mint kolbász típust érted a kérdést (és nem a boltira gondoltál) ott meg még az egyes típusok között is nagy a szóródás. Nincs két azonos ízesítés, füstölés stb. Azaz megint csak az egyéni ízlés dönt.

aug. 2. 10:51
 18/21 Senior Séf ***** válasza:
100%
Gyulai kolbász. Bajai halászlé.
aug. 2. 15:10
 19/21 porrima válasza:
100%
A 16-os válasz korrekt a leírást illetően. Halászlé esetén szokás dolga; mivel én Baja környéki vagyok, azt szeretem, már azért is, mert a halszálkától félek, viszont a levet tésztával szívesen megeszem, de lehet hozzá tej is meg halfej (amúgy itt a ponty a meghatározó, bár mehet hozzá már is).
aug. 2. 18:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Most bármelyik jól jönne!
aug. 24. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!