REpont bankszámlára utalás teljesen adómentes?
Az a te pénzed, kb olyan mint amikor a kocsiba berakod a százast és a végén vissszakapod
Vagy odaadod a haverodnak és másnap visszaadja
Az ilyne nem adóköteles
Elméletben jól hangzik, amit a válaszolók írtak.
Az azonban már most látszik, hogy bizonyos emberek a visszaváltós rendszert nem a rendeltetésnek megfelelően használják. Például internetes koldulásra alkalmazzák. Megosztják az egyedi Repont-azonosítójukat (QR-köd) a közönséggel, amivel aztán a mások által visszaváltott palackokból származó bevétel az ő számlájukra kerül. Tehát ők nem visszakapják a pénzüket, hanem a semmiből kapnak újat. Erre a jelenségre előbb-utóbb reagálni fog az adóhivatal, szerintem.
Nézőpont kérdése, hogy a semmiből lett-e a pénz :)
Szerintem ha Gipsz Jakab számlájára a rajongók küldik be az 50 forintokat, akkor az Gipsz Jakabnak jövedelem, hiszen nem áll meg az az érv, hogy az 50 forintokat Gipsz Jakab előzetesen már befizette, és kvázi csak visszakapja.
"Szerintem ha Gipsz Jakab számlájára a rajongók küldik be az 50 forintokat,"
..., akkor az ajándéknak minősül és emiatt mentes az SZJA alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!