Mennyire tudsz főzni?
16 éves korom óta szoktam főzni.
Szinte bármit elkészítek.. a marhapörkölttől kezdődően az olasz tésztakülönlegességeken át, bármilyen rakott ételt vagy épp leveseket. Szóval van egy olyan 14 év főzési tapasztalatom, de igazán aktívan csak 2-3 éve csinálom.
Amit nem tudok azok a desszertek..
Tudok csinálni fanta szeletet, tiramisut és két féle palacsintát. DE ennyiben kimerült nálam a tudás.
A férjem dicséri a főztömet, sokszor repetázik, szóval szerinte igen. Egészen gyerekként, falusi lányként tanítottak főzni, még tyúkot is vágtam sokszor. Nálunk a sodort tészta, házi kenyér alap volt, így én is így sütök-főzök.
Miket szoktam? Házi jellegre megyek rá, nálunk gyakori alapanyag a piros paprika, a hagyma. Nokedlit, gulyást, pörköltet, dödöllét, rántott húsokat, lecsót stb.
Nem tudok főzni, de ami elkészül, az ízlik mindenkinek, aki kóstolta.
Azért írom, hogy nem tudok, mert nem tanultam. Fűszerezni is ösztönösen szoktam.
És fura lehet, de soha nem kóstolgatok.
Felnőtt életemben (67 vagyok és férfi), talán három olyan eset volt, ami hogy is írjam...
Meg 2-3 alkalom, amikor odaégettem. Azért ennxi idő alatt nem veszedelmes.
Mindig is érdekelt a főzés. Kb 17 éves korom óta próbálkoztam.
Most 36 vagyok, egészen jól főzök és sütök. Sok mindent fejből csinálok, de receptből bármit összehozok. De sokszor átvariálom.
2 dolgot nem tudok annyira. A főzelék és a torta 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!