Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Laktató nyári ételek, amiket...

Laktató nyári ételek, amiket nem kell sütni-főzni, de lehet vele bírni a fizikai munkát?

Figyelt kérdés

Most hogy még éjszaka se hűl le rendesen a levegő, nem akarok sütni-főzni mert csak tovább melegíti a lakást és nem hűl le napokig... ma tojásos lecsót akartam csinálni, de fixen nem állok neki ilyen időben...

Szóval olyan ételeket keresek, amik sütés-főzés vagy hasonló hőhatás nélkül készíthetők. (Vízforralás kancsóban és mikrózás belefér.)

Viszont szempont az is, hogy elég laktató legyen. Én meglennék salátán meg hideg gyümölcsturmixon hónapokig, a párom viszont fizikai munkát végez, ennél valami "kondisabb" kellene neki.

(NEM nehéz zsíros ételt keresek, hanem olyat ami könnyed de van is benne energia/fehérje. Halat nem szereti.)

Nézelődök de mindenki salátát meg dinnyét eszik ilyen időben, úgy tűnik. :D

Van ötletetek? Mit esztek ilyen melegben, amihez nem kell tovább fűteni a lakást és nem sima gyümölcs?

júl. 8. 17:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%

Tudom, megosztó, de ahol en laktam, mi kenyérrel ettük a dinnyét 😂 akkor viszonylag laktató.

Ha van kert/terasz, akkor javaslom, hogy grillezetek kicsi, elektromos grillen, húsokat, zöldséget, gombát, akar grill sajtot is.

Vagy akar este, amikor nincs olyan nagyon őrjítő forróság, csinálhat az valamilyen gyors tésztát, akar pestoval, akkor csak a tésztát kell főzni.

júl. 8. 19:26
 12/16 anonim ***** válasza:
40%
Én is ezen gondolkozom, hogy elég lenne a hideg gyümölcsleves (tegnap főztem egy bazi nagy fazékkal), na meg a dinnye. De aztán mindig oda jutok, hogy azért kívánom az ízeket is. Nálunk holnap tojásos lecsó lesz, aztán egyik nap grillcsirke (sütőben utánozva), hozzá egy nagy adag saláta. Na meg főzelékeket is tervezek ebben a melegben is.
júl. 8. 21:28
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket, jókat írtatok :)

Menürendelés sajnos nem opció, az ilyen országosokat (teletál stb) már próbáltuk és nem ízlettek, helyben meg nincs ilyen menüs hely.

júl. 9. 07:26
 14/16 anonim ***** válasza:
88%
Gazpacho és egy főzelék tök gyorsan kész van félkész feltéttel.
júl. 9. 08:29
 15/16 A kérdező kommentje:

Főzelékeket imádjuk, de ilyen időben neki nem állnék. :D gazpachot már gondoltam hogy kipróbáljuk ha beérik a paradicsomunk 🍅

júl. 9. 08:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Wurstsalat. Karikára vágott virsli vagy kockázott parizer, nyersen. Szeletelt hagyma. Szokásos salátalé. Kenyérrel. Nagymamám csinálta mindig a nagy melegben a papámnak, mert a zöldségeket nem szerette, mamám meg nem akart főzni.
júl. 9. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!