Laktató nyári ételek, amiket nem kell sütni-főzni, de lehet vele bírni a fizikai munkát?
Most hogy még éjszaka se hűl le rendesen a levegő, nem akarok sütni-főzni mert csak tovább melegíti a lakást és nem hűl le napokig... ma tojásos lecsót akartam csinálni, de fixen nem állok neki ilyen időben...
Szóval olyan ételeket keresek, amik sütés-főzés vagy hasonló hőhatás nélkül készíthetők. (Vízforralás kancsóban és mikrózás belefér.)
Viszont szempont az is, hogy elég laktató legyen. Én meglennék salátán meg hideg gyümölcsturmixon hónapokig, a párom viszont fizikai munkát végez, ennél valami "kondisabb" kellene neki.
(NEM nehéz zsíros ételt keresek, hanem olyat ami könnyed de van is benne energia/fehérje. Halat nem szereti.)
Nézelődök de mindenki salátát meg dinnyét eszik ilyen időben, úgy tűnik. :D
Van ötletetek? Mit esztek ilyen melegben, amihez nem kell tovább fűteni a lakást és nem sima gyümölcs?
Mákos guba
Hajába főtt krumpli sajttal tejföllel (minimum ököl nagyságú krumplit mosd meg, szúrkáld meg, mikróban 15-20 perc)
Veszel egy kész grillcsirkét, mellé kuszkusz (gyakorlatilg instant) és savanyúság
A csirke csontjait lefagyaszthatod levesalapnak akkra, ha kicsit enyhül a kánikula.
Instant krumplipüré létezik, Ilyen pehely, amibe beleakod a meleg tejet, kicsi vajat, szerecsendiót.
Meg rá valami pörkölt konzerv?
Körözött.Paprikával,paradicsommal.Túrót,tejfölt meg a többit meglehet venni készen.Csak össze kel keverni.És szelni mellé kenyeret.Aztán kész a laktató étel főzés és sütés nélkül.
Mondjuk én főzök rendes ételt ilyenkor is.
felvágottak, szalonna, töpörtyű, kenyérrel:)
Veszel készkajakonzervet és mikróba meglegíted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!